çok pratik

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve hokabaz21 tarafından 15 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    15 Eylül 2009
    Konu Sahibi : hokabaz21
  1. hokabaz21

    hokabaz21 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2009
    Mesajlar:
    200
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    arkadaşlar ben bu tarifi paçanga böreğinden esinlenerek yapmıştım belki böyle bir tarif vardır da bilmiyorum ama kesin olarak söyleyebilirim ki çok güzel oluyor.



    yufka (isteğe göre)
    tavuk
    kaşar(rendelenmiş)
    yumurta
    galeta unu
    kızartmak için yağ
    tuz

    öncelikle tavuğu haşlıyoruz daha sonra didikleme işlemini yapıyoruz.
    bir kapta yumurtayı çırpıp içine tuz katıyoruz.
    başka bir kapta da galeta ununu hazırda bekletiyoruz.
    yufkaları üçgen biçimde kesip biraz tavuk koyup üstüne rendelenmiş kaşar koyup paçanga böreği tarzında sarıyoruz daha sonra önce yumurtaya sonra galeta ununa batırıp kızartıyoruz.
    çok yağda kızartamanıza gerek yok ben çok az yağda kızartıyorum isteğe bağlı
    şimdiden afiyet olsun..
     
  2. 15 Eylül 2009
    Konu Sahibi : hokabaz21
  3. xxtalyaxx

    xxtalyaxx hayat buysa gerçek nedir? Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.017
    Beğenildi:
    1.698
    Ödül Puanları:
    188
    ellerine sağlık... ben tavuğu çok yakıştırıyorum hamur işlerine... deniycem ilk fırsatta bu tarifide...
     
  4. 15 Eylül 2009
    Konu Sahibi : hokabaz21
  5. acigul

    acigul Aktif Üye Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2009
    Mesajlar:
    679
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    çok güzel olcak gibi bir izlenim uyandırdı bendede. hamurlarda hiç tavuk kullanmadım deneyim bi malzemeler hep kullanılan şeyler olduğu için tadını az çok tahmin ediyorum ve sanırım canım istedicokacimcoook:roflol: