Çökertme-Resimli

Konusu 'Kebaplar' forumundadır ve Cicilikiz tarafından 1 Kasım 2009 başlatılmıştır.

    1 Kasım 2009
    Konu Sahibi : Cicilikiz
  1. Cicilikiz

    Cicilikiz Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.972
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    Şimdi size türküsü ile meşhur olan çökertmenin yemek versiyonunu sunacağız :) Leziz ve şık görüntüsüyle damaklar da yer edinecek çökertme;

    [​IMG]



    400 gr. Dana Kontrfile
    8 Orta Boy Patates
    Kızartmak İçin Sıvı Yağ
    2 Çay KaşığıKarabiber
    2 Çay Kaşığı Kimyon
    2 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
    400 gr Süzme Yoğurt
    6 Diş Sarmisak
    100 gr Tereyağı
    Tuz

    Sarmısakları dövün. ve süzme yoğurt ile karıştırın.
    Patatesleri soyup yıkadıktan sonra kurulayın. Rendeleyip kızgın yağda kızartın ve kevgirle alın. Geniş bir servis tabağına yayın. Üzerine süzme yoğurdu dökün.
    Tavada tereyağını eritip tuz ilave ederek ılık bir ortamda bekletin.
    Etleri kömür ızgarasında pişirin. Çubuk şeklinde kesip ılık tereyağında baharatlarla birlikte 8-10 dakika pişirin. Etleri süzme yoğurdun üzerine yerleştirin.
    Tabağı turp, yeşil biber ve domates ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.