Çökertme

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 7 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.192
    Ödül Puanları:
    438
    Sarmısakları dövün. ve süzme yoğurt ile karıştırın.
    Patatesleri soyup yıkadıktan sonra kurulayın. Rendeleyip kızgın yağda kızartın ve kevgirle alın. Geniş bir servis tabağına yayın. Üzerine süzme yoğurdu dökün.
    Tavada tereyağını eritip tuz ilave ederek ılık bir ortamda bekletin.
    Etleri kömür ızgarasında pişirin. Çubuk şeklinde kesip ılık tereyağında baharatlarla birlikte 8-10 dakika pişirin. Etleri süzme yoğurdun üzerine yerleştirin.
    Tabağı turp, yeşil biber ve domates ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.