corbalik misir aldim ama nasil kullanacagimi bilmiyorum

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve persembe tarafından 27 Ekim 2010 başlatılmıştır.

    27 Ekim 2010
    Konu Sahibi : persembe
  1. persembe

    persembe Popüler Üye Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    bi kac ay once carbalik misir diye paket icinde kuru misir aldim arkadaslar bunu nasil kullanacagim fikri olan varmi nohut fasulye gibi onceden islatmakmi lazim yoksa direk haslamakmi ayrica degisik tarifleri olan varsa sevinirim:)
     
  2. 27 Ekim 2010
    Konu Sahibi : persembe
  3. lorida

    lorida Aktif Üye Üye

    Katılım:
    15 Ekim 2010
    Mesajlar:
    53
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    haşlamak zor olduğu için ben konserve alıyorum onu koyuyorum çorbaya.buradan hareketle diyebilirimki haşlayıp kullanmalısın...
     
  4. 27 Ekim 2010
    Konu Sahibi : persembe
  5. persembe

    persembe Popüler Üye Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    bende hep konserve alirdim bu ilk oldu rengide sari degil beyaz bilemedim ne yapacagimi:)
     
  6. 28 Ekim 2010
    Konu Sahibi : persembe
  7. BinbirRenk

    BinbirRenk Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Şubat 2009
    Mesajlar:
    3.421
    Beğenildi:
    306
    Ödül Puanları:
    153
    Suda bekletirsen daha çabuk haşlanır.
    Düdüklüde haşlıyorum ve yoğurt katıyorum.
    Sen nasıl yapıyorsun perşembe?bilmiyorumkismile
     
  8. 28 Ekim 2010
    Konu Sahibi : persembe
  9. zemus

    zemus şöfeer Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2008
    Mesajlar:
    3.938
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    148
    aynı nohut gibi bi gece önceden ıslarsın ama bi kere kaynatıp altını kapıcaksın..
    ertesi gün üzerine su koyup düdüklünün pişirme süresine göre değişir ama ben 30-35 dakika pişiriryorum.sonra ,yiyeceğimiz kadarını alıp koyu ayran yapıp içine katıyorum üzerinede serpiştiririm..
    ben karadenizli olduğum için sık sık yaparız mısır çorbası bu çorbanın adı..
    çok lezzetli bayılırım bi okadarda hafif...
     
  10. 28 Ekim 2010
    Konu Sahibi : persembe
  11. persembe

    persembe Popüler Üye Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    925
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    tesekkur ederim zemus tencerede pisirsem pismezmi duduklu fobisi varda bende:)
    simdi islatip ertesi gun tencerede 40dk pisirsem soguyunca koyu ayranla bulustursam soguk misir corbasimi olacak guzel geldi kulaga denemek istiyorum