Crem Brulee (Resimli)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve D e r i n s u tarafından 23 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    23 Aralık 2008
    Konu Sahibi : D e r i n s u
  1. D e r i n s u

    D e r i n s u Elinebelinedilinesahipol. Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2008
    Mesajlar:
    308
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    Merhaba arkadaslar size cok sevdigim creme brulee tatlisinin tarifini veriyorum.
    Bunun icin kücük güvec kaplariniz olmasi lazim yada isiya dayanikli kaselerde olabilir.
    Ayrica tercihen pistikten sonra esmer seker üstüne döküp atesle onu kizartiyorsunuz ama ben onsuz yapiyorum.cünkü hala sekeri kizartacak o mutfak gerecini alamadim :) )



    400ml süt kremasi (taze krema) toz degil
    200 ml süt
    90 gr seker
    4 adet yumurtanin sarisi
    1 cubuk vanilya (asgida resmi var.ikiye ayrip bicakla icindeki aromayi kaziyarak cikaracaksiniz

    Cubuk vanilyayi bicakla ayirip aromayi cikartin.Bu aromayi biraz sekerle ovun.
    Süt kremasini,sütü,vanilyali sekeri ve geri kalan sekeride katip hepsini seker eriyene kadar cirpin.En son 4 yumurta sarisinida ekleyip cirpin.Köpürtmemeye calisin.Bu sivi karisimi 1saat yada 1gece buzdolabinizda dinlendirin.Ben bir gece bekletiyorum.

    Pisirmeden kaplara koymadan önce bir kere daha güzelce cirpin.Dikkat edin köpürmesin yanliz.
    Bu sivi karisimi kücük güvec kaplarina dökün.
    Kücük güvec kaplari firin tepsisine yerlestirin sonra kaplarin yarisina gelecek kadar kaynamis suyu dikkatlice tepsiye dökün.Yani güvec kaplar su icinde olacak.

    150° vantilatör pervaneli olarak önceden isitilmis firina verin.crem bruleeden balon kabarciklar cimaya baslayinca dereceyi biraz düsürün.40-45 dk sonra sivi karisim kati kivama gelmis olacaktir.

    Cikartip sogutun istiyen esmer sekerle üzerini kizartabilir.
    Ayiyet olsun..
     
  2. 23 Aralık 2008
    Konu Sahibi : D e r i n s u
  3. D e r i n s u

    D e r i n s u Elinebelinedilinesahipol. Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2008
    Mesajlar:
    308
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    Cubuk vanilyadan aromayi bicagin ucuyla alin.
    [​IMG]

    Kivamini tutturmak biraz sorun ama deneyin pisman olmayacaksiniz.
    [​IMG]


    [​IMG]
     
  4. 23 Aralık 2008
    Konu Sahibi : D e r i n s u
  5. sxuxtlxux gayfe

    sxuxtlxux gayfe prenslerim Üye

    Katılım:
    19 Mart 2007
    Mesajlar:
    3.218
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    106
    crem caremel gibi bişi sanırım
    çok güzel görünüyor
     
  6. 23 Aralık 2008
    Konu Sahibi : D e r i n s u
  7. D e r i n s u

    D e r i n s u Elinebelinedilinesahipol. Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2008
    Mesajlar:
    308
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    Evet krem karamel orjinal ismi Creme Brulee Fransiz tatlisi.Tadida harikacokacimcoook
     
  8. 19 Mart 2009
    Konu Sahibi : D e r i n s u
  9. asibuz

    asibuz Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene!!! Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    387
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Creme brulenin tek farkı şekerin ateşte değil üzerinde karamelize ediliyor olması nasılda güzel yapmışsın arkadaşım ellerine sağlık...
     
  10. 19 Mart 2009
    Konu Sahibi : D e r i n s u
  11. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Oh oh oh cok güzel.Bende yapmistim buna benzer bir tarif.Cok
    güzeldi.
     
  12. 23 Mart 2009
    Konu Sahibi : D e r i n s u
  13. Sibel80

    Sibel80 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    2 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.156
    Beğenildi:
    149
    Ödül Puanları:
    163
    çubuk anilya nerede bulunur.onsuz olmazmı normal vanilyayla
     
  14. 23 Mart 2009
    Konu Sahibi : D e r i n s u
  15. D e r i n s u

    D e r i n s u Elinebelinedilinesahipol. Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2008
    Mesajlar:
    308
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    Canim aktarlardan bulabilirsin.Baharat satan dükkanlarda bulunuyor.Tane olarak satilir ve biraz pahali olabilir.Türkiyede 5-10 lira arasi birseydir sanirim.Tam bilemiyorum.Cubuk vanilyadaki siyah tohumlar bu tatlinin özelligini olusturuyor.Vanilya tadini aliyorsunuz.Alternatif olarak sorabilirsin baharatcilar bilirler.Normal vanilya ile denemedim.
    En sevdigim tatlidir.Harika bir damak tadi.Cilekle yendimide müthis oluyor.
    Ayrica bir ara panna cotta tatlisinida yaparsam eklerim..
     
  16. 28 Mart 2009
    Konu Sahibi : D e r i n s u
  17. sevdemm

    sevdemm ALLAHIMDAN HAYIRLISI Üye

    Katılım:
    5 Mart 2009
    Mesajlar:
    2.339
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    148
    bu hazır Creme brule satılıyor merketlerde onu evde yapan varmı hiç nasıl oluyor ???
     
  18. 28 Mart 2009
    Konu Sahibi : D e r i n s u
  19. çikolatagelin

    çikolatagelin Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.209
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    canım kekin harika gorunuyo tarifini verir misin