Dağar Kebabı

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve BEBEKKAFA tarafından 30 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

    30 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : BEBEKKAFA
  1. BEBEKKAFA

    BEBEKKAFA Yağmur'umu bekliyorumm:) Üye

    Katılım:
    7 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    2.684
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    61
    bendede var tarifi ama bunu emniebederleafiyetle.com dan aldım



    350 gr. kuşbaşı dana eti
    250 gr. arpacık soğan
    8-10 diş sarmısak
    3 orta boy patates
    1 çorba kaşığı salça
    2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin (40 gr.)
    (arzuya göre) 200 gr. kestane
    tuz, karabiber, kimyon

    Güveç tencereye tereyağını alıp eritelim.Etleri ekleyelim ve suyunu
    bırakıp çekenedek kavuralım. Kabukları soyulmuş arpacık soğanları ve
    sarmısakları doğramadan ekleyelim, soğanlar şeffaflaşana dek kavuralım.
    Salçayı, tuzu, baharatları ekleyip birkaç kez çevirelim. 4’e kesilmiş patatesleri,
    kabukları soyulmuş kestaneleri, etlerin ve sebzelerin üzerini hafifçe aşacak
    kadar sıcak suyu ekleyip tencerenin ağzını alüminyum folyo ile kapatarak
    kapağını örtelim. Çok ağır ateşte ve karıştırmadan etler ve sebzeler
    yumuşayana dek pişirelim. (1 saat kadar sonra folyonun kenarını kaldırın,
    etlerin pişip pişmediğini kontrol edin.) Kebabı ateşten alıp ılıtarak
    servis yapalım.
     
  2. 30 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : BEBEKKAFA
  3. BEBEKKAFA

    BEBEKKAFA Yağmur'umu bekliyorumm:) Üye

    Katılım:
    7 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    2.684
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    61