Daha Düzenli Bir Buzdolabı İçin...

Konusu 'Faydalı Bilgiler' forumundadır ve aci_cikolata tarafından 21 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    21 Kasım 2008
    Konu Sahibi : aci_cikolata
  1. aci_cikolata

    aci_cikolata ...bir parça çikolata :) Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2007
    Mesajlar:
    148
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Tazeliklerini uzun süre korumaları istenen yiyecek ve içecekleri sadece buzdolabına yerleştirmek yetmez; peynirin de, çileğin de, çiğ etin de favori 'mekânları' var.

    Üst: Peynir, pişmiş yemek, salata, tütsülenmiş balık ve et üste konmalı. Artan yemekleri kapalı kaplarda yaklaşık üç gün, tütsülenmiş balık ve etler de bir hafta tazeliğini korur.

    Orta: Süt, süzme yoğurt, yoğurt, krema ve taze peynirin yeri buzdolabının orta rafları. Açılmış kutular yaklaşık dört gün buzdolabında kalabilir.

    Sebzelik: Çilek, böğürtlen vs. mantar, yeşil salata, yapraklı sebzeler, maydanoz, taze nane, dereotu gibi yeşilliklerin yeri sebzelik. Hassas meyve ve sebzeler buzdolabının sebzelik bölümünde üç gün saklanabilir. Diğer sebze ve meyveleri buzdolabında saklamanız şart değil. Muz, papaya, mango gibi egzotik meyve, portakal, mandalina gibi turunçgilleri, domatesleri buzdolabında koymayın, tatları kaybolur.

    Salatalık veya biber gibi sulu sebzelerin ise ne buzdolabında ne de dışarıda ömürleri fazla uzun değil. Mümkün olduğunca çabuk tüketilmeliler.

    Kapı: Tereyağı, margarin, yumurta, açılmış reçel kavanozları, içecekler, salata sosları vs. kapıda gözlerde yerini buluyor. Açılmış meyve ve sebze sularını fazla bekletmeyin. Kapıdaki tüm diğer yiyecek ve içecekleri birkaç hafta saklayabilirsiniz. Yumurtalar üç günden fazla beklediklerinde tazeliklerini kaybederler.

    Tüm yiyecekleri ağzı kapalı kaplarda muhafaza edin. İsterseniz, doğal kozmetik ürünlerinizi de buzdolabında tutabilirsiniz; buzdolabında saklanan ojelerin ömrü de daha uzun olur.

    Alt: Çiğ et ve balık alta. Çiğ kıyma ve balığı bir gün içinde tüketmek gerekir. Et ve tavuğu iki üç gün buzdolabının en soğuk bölümü olan (derin dondurucu hariç tabii) alt kısmında saklayabilirsiniz.

    (ALINTIDIR)
     
  2. 21 Kasım 2008
    Konu Sahibi : aci_cikolata
  3. YAXGXMURCN

    YAXGXMURCN ALLAHIM KUZUM SANA EMANET Pro Üye

    Katılım:
    31 Aralık 2007
    Mesajlar:
    4.855
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    106
    bundan sonra domatesleri buzdolabına koymıcam :KK70:
    güzeldi........ bilgiler........
     
  4. 27 Kasım 2008
    Konu Sahibi : aci_cikolata
  5. rzme

    rzme öpmeye kıyamadığım..... Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2008
    Mesajlar:
    4.455
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    teşekürler faydalı bi bilgiydi...
     
  6. 14 Şubat 2009
    Konu Sahibi : aci_cikolata
  7. hxuxzxuxn_yxixlxix

    hxuxzxuxn_yxixlxix Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.682
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    146
    kesınlıkle bende domateslerı buzdolabına koymayacagım tesekkurler
     
  8. 14 Şubat 2009
    Konu Sahibi : aci_cikolata
  9. AnlamadanDinlemeden

    AnlamadanDinlemeden HayaT BeNimLe GüSeL :)) Üye

    Katılım:
    1 Ekim 2007
    Mesajlar:
    11.705
    Beğenildi:
    16
    Ödül Puanları:
    196
    Ben zaten her zmana koymam domatesleri mümkün olduğunca dışarıya koyuyorum.