Daha Fazla Minerale Sahip Suyun Faydalari

Konusu 'Sağlıklı Beslenme' forumundadır ve nesehabe tarafından 6 Mayıs 2007 başlatılmıştır.

    6 Mayıs 2007
    Konu Sahibi : nesehabe
  1. nesehabe

    nesehabe Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    80
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Su, tüm canlılar için hayat kaynağı. Suda bulunan mineraller pek çok hastalığın tedavisini kolaylaştırırken, yaşlanmayı de geciktiriyor. Suyun mineral taşıyıp taşımadığı sertliğinden anlaşılıyor. Uzmanlar, sert suyun aslında toplumdaki genel kanının aksine daha kaliteli olduğunu belirtiyor. Yumuşak içimli suların sert sulara göre daha az mineral taşıdığı ifade ediliyor.
    Doğal yollarla tedavi, tamamlayıcı tıp ve ruh sağlığıyla ilgili kitaplarıyla tanınan Dr. Recai Yahyaoğlu ile kimya mühendisi Mennan Aysan Kuzanlı, "Suyun ıyileştirici Gücü" isimini verdikleri çalışmada suyun insan sağlığına etkilerini tüm boyutlarıyla ele aldılar. Dr. Recai Yahyaoğlu, suyun tedavi edici özelliğinde alkali (ph değeri) oranı ve mineral değerinin önem taşıdığını belirtiyor. Günümüzde sanayinin neden olduğu çevre kirliliğiyle su kaynaklarının ve yiyeceklerin çoğunun alkali özelliğini kaybederek asitli hale geldiğini kaydediyor. Yahyaoğlu, kanser, karaciğer yağlanması, diyabet ve kalp-damar hastalıkları gibi kronik rahatsızlığa yakalananların vücudunda asit oranının da arttığını aktarıyor.
    ınsan vücudunda yaradılış gereği iç organların alkali özellik taşıdığını hatırlatan Recai Yahyaoğlu, "Bünyeye asidik maddeler girince yapıyı bozuyor. Bu nedenle yediğimiz içtiğimiz gıdaların alkali özellik taşımasına dikkat etmeliyiz." şeklinde konuşuyor. Alkali suyun karaciğer ve bağırsakları temizlediğini, hücrelerin yıpranmasını geciktirdiğini ve kişilerin ruh halinin de olumlu etkilediğini anlatıyor. Elma, armut, portakal gibi meyvelerle tüm sebzelerin de alkali özellik taşıdığını hatırlatan Yahyaoğlu, işlenmiş tüm gıda ürünlerinin ise asitlendiğini vurguluyor.
    Kimya mühendisi Mennan Aysan Kuzanlı ise içilen suyun alkali değerinin en az ph 7-7,5 olması gerektiğini kaydetti. Musluk sularının yeterli PH değerine sahip olmadığını belirten Kuzanlı, ambalajlı su tüketenlere etiketlerdeki PH değerine bakmasını öneriyor. Musluk sularının asidini ayırıp alkali özellik kazandıran arıtma cihazlarının bulunduğunu dile getiren Kuzanlı, sert ve yumuşak sularla ilgili toplumda yanlış bir fikir bulunduğunu ifade ederek, "ıçimi çok yumuşak suların aslında mineral değeri düşüktür. Suya sertlik hissi veren içindeki mineralleri. Bu nedenle sert sular daha sağlıklıdır." diye konuşuyor.
    Günde ne kadar su içilmeli?
    ınsan vücudunun yüzde 75'inin sudan oluştuğunu kaydeden kimya mühendisi Kuzanlı, bu dengenin bozulmaması için bol bol su içilmesini tavsiye ediyor. Kuzanlı'nın verdiği bilgiye göre herkesin vücut ağırlığının her kilogramı için 40-50 mililitre su içmesi gerekiyor. Bu da 70 kilo ağırlığındaki bir kişinin günde 3-3,5 litre su içmesi anlamına geliyor. Kuzanlı, yaz aylarında su tüketiminin daha da artırılması gerektiğini anlatıyor.
    Alkali suyun faydaları
    Gün içerisinde vücutta biriken asitleri temizliyor.
    Vücuda enerji veriyor.
    Alkali suda bakterilerin barınmaları daha zor.
    Musluk suyuna göre yüzde 41 daha fazla oksijen içeriyor.
    Kalsiyum, sodyum, potasyum ve magnezyum gibi mineralleri barındırıyor.
    Antioksidan özellik taşıyor.
    Necip Çakır
    05 Mart 2007, Pazartesi
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 27 Mayıs 2009