Dalyan Köfte

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve Elif tarafından 19 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    19 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.663
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    Havuçları kazıyıp, yıkayın.
    Bezelyelerle birlikte yumuşayana dek pişirin.
    4 Yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın.
    Köfte için ; soğanı bir kaba rendeleyin.
    Ekmek içlerini ıslatın.
    Yumuşadığında sudan çıkartıp, avucunuzun içinde sıkın.
    Karabiber, köfte baharı ve tuz ekleyip, soğan ve bir yumurta ile birlikte karıştırın.
    Kıymayı ilave edin ve malzemeler bütünleşene dek yoğurun.
    Elinizle bastırarak dikdörtgen bir şekil alana dek düzleştirin.
    Ortasına haşlanmış havuç, bezelye ve katı yumurtaları her yere eşit oranda gelecek şekilde dizin.
    Üzerine kıyılmış dereotu serpiştirin.
    Eti kapatarak rulo yapın.
    Kenarlarını bastırarak açılmasını önleyin.
    Hazırladığınız ruloyu, alüminyum folyoya sarın.
    Bir fırın tepsisine koyup, en az 1 saat pişirin.
    Bu sürenin sonunda folyoyu açarak pişip pişmediğini kontrol edin.
    Dilimleyerek servis yapın.
    NOT : Dilerseniz, üzerine salçalı, domatesli sos dökerek servis yapabilirsiniz.