Damak Çatlatan Tat Bamya Kızartması (Resimli)

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve Libyana tarafından 15 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    15 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  1. Libyana

    Libyana Turkmenistan'da dostlarla Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    38
    Daha önce hiç bamya kızarttınız mı?
    Cevabınız evetse;bu enfes tadı keşfetmişsiniz demektir;hayır ise doğru mutafağa koşun derim;bana göre tam anlamı ile damak çatlatan bir tat..

    Çok bilinen bir yemek değil..
    Tadan herkesten tam not alan ;harika bir ara sıcak..
    Üstelik çok çok az malzeme ile ve çok kısa zamanda hazırlanıyor ..
    Kahvaltıda;çay davetlerinizde;akşam yemeklerinde günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz;son derece basit ama harika bir yemek..

    Hem farklılık hem lezzet istiyorsanız buyrun..
    Klasik bamya yemeğini sevmeyenler için de güzel bir alternatif..



    Dilediğiniz kadar bamya
    Limon
    Tuz
    Tereyağı
    Sarımsak
    Domates
    Kızartmak için yağ

    Bir kapta limonlu su hazırlayınız içersine koni şeklinde kestiğiniz bamyaları bir müddet bekletiniz..
    Daha sonra bamyaları süzüp kağıt havlu ile kurutunuz..
    Bir tencere ve ya tavaya yarım çay bardağı kadar yağ ekleyip kızdırın;bamyaları kızan yağda orta ateşte 15 dk kadar pişirin (aynı biber kızartır gibi..)
    Kızaran bamyaları tabağa alın..
    Sosu için
    5-6 adet domates rendesi ;tuz ve 3-4 diş sarımsak gerekiyor..
    Tereyağı eritip sarımsakları ince ince kıyıp kavuruyoruz;1-2 dk sonra domatesleri ve azıcık tuz ekleyip 5 dk kadar pişiriyoruz
    (daha sulu olsun isterseniz su katabilirsiniz..)
    Pişen sosumuzu hiç soğutmadan,bamyaların üzerine döküp üzerini kapatıp 20 dk kadar bekletiyoruz..(birbirleri ile kaynaşıyor,servis vaktini keyiflendirmek için bekliyorlar:)

    Veee enfes bamyalar hazır!...
    parmaklarınızı yiyeceksiniz:KK66:
    Dilerseniz yoğurtla servis edin..
    (sosta mutlaka az da olsa sarımsak kullanın lütfen kızartmanın tadını almak istiyorsanız salça ile değil has domatesle hazırlayın tarife harfiyen uyarsanız enfes bir yemek ,masanızda yerini alacak:)
    afiyet olsun
     
    Son düzenleme: 28 Haziran 2010
  2. 15 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  3. Libyana

    Libyana Turkmenistan'da dostlarla Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    38
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  4. 15 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  5. bebisim52

    bebisim52 Tüm varlığım kızımmm... Üye

    Katılım:
    7 Aralık 2007
    Mesajlar:
    4.900
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    38
    ay bunu ben çok merak ediyorum tadını
    yemekteyizin ilk yarışmacısı ebru şardağ abla yapmıştı bunu tarifini vermişti bana ama kaybetmiştim
     
  6. 15 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  7. Libyana

    Libyana Turkmenistan'da dostlarla Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    38
    Damak tatları farklı olduğu için abartmak istemiyorum bebişim lakin çok lezzetli ve inanılmaz güzel bir tat..
    Parmak yedirten cinsten.. :KK66:

    Aaa bak onu bilmiyordum;ne güzel:) Pek takip edemiyorum o programı artık..

    Bu yemeğin farklı farklı tarifleri var mesela kimi önce haşlayıp sonra mısır ununa buluyor öyle kızartıyoruz balık gibi yani..


    Kimileri de un-yumurta-soda ile bir harç hazırlayıp bamyaları bu harca bulayıp kızartıyor

    Hepsini denedim ama en çok hoşumuza giden bu oldu..

    Süper pratik ve leziz

    mutlaka deneyin
     
  8. 15 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  9. gulcenilkksemsed_55

    gulcenilkksemsed_55 Üye Üye

    Katılım:
    16 Aralık 2008
    Mesajlar:
    294
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    bamya yemeğini çok severim yaparım
    ama kızartmasını ne duydum ne yedim
    en kısa zamanda deniycem
    ellerine sağlık. paylaşımların için teşekkürler
    kaydirigubbakcemile5cokacimcoook
     
  10. 15 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  11. BenUgurBocugu

    BenUgurBocugu CEYİS BAKANI:) Pro Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2008
    Mesajlar:
    68.748
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    vışş süper
    benım uşağa edım
    ellerıne sağlık
     
  12. 15 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  13. Libyana

    Libyana Turkmenistan'da dostlarla Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    38

    Rica ederim gülüm;seve seve..

    Evet farklı bir yemek ama gerçekten çok leziz..Denerseniz yorumlarınızı bekliyorum olumlu olumsuz..

    Muhabbet ederken 'Bamya kızarttım' dediğimde önce çok şaşırıyorlar;acaba yanlış mı söyledi diye düşünüyorlardı muhtemelenkaydirigubbakcemile3 Daha sonra tadına baktıklarında çok beğeniyorlar..

     
  14. 15 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  15. Libyana

    Libyana Turkmenistan'da dostlarla Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    38
    Yedur pakalim pamyalari:roflol:
     
  16. 15 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  17. Burcuxoxzge

    Burcuxoxzge Yeni Üye Pro Üye

    Katılım:
    10 Kasım 2007
    Mesajlar:
    11.973
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    ayy çokk canım çektii duymuştumda şimdi mutlaka yapıcam senin süzgeçinden geçtiyse eminim güzeldir...
    önümüzde ki hafta menüsüne ekliyorum bunuuu
     
  18. 15 Ekim 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  19. kuzum

    kuzum Bu konida hassasum Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    8.554
    Beğenileri:
    141
    Ödül Puanları:
    63
    akannehircokacimcoook

    Bizim evde bamya pişmez, ben çok severim ama ev ahalisi bamyaya gıcık olduklarından mütevellit hasret kaldım bamyaya.

    Artık kendim için yapiciyim uleeeeyyyn:hulya: