Damat Bohçasi

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve EFSUNN tarafından 27 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    27 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EFSUNN
  1. EFSUNN

    EFSUNN alamut Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    526
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    108
    oldukça kolay hazırlanan davetlerinizde kullanabileceğiniz lezetli bir tarif

    tavuklar tuzlu suda haşlanır...
    yufkalar bir tepside fırına verilir üzeri hafif kızarana kadar içine hiç bir şey konmadan fırınlanır

    1adet tavuk göğüs
    bir büyük kase yoğurt
    5adet hazır yufka
    2yemek kaşığı tereyağı
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    2diş sarımsak
    nane,kırmızı biber,tuz

    haşlanmış tavuklar didilir bir kenara konulur haşladığınız su fırından çıkan yufkaların üzerine dökülür çok fazla su koymazsanız daha lezzetli olacaktır. bir süre daha fırında suyunu çeken yufkaların üstüne didilmiş tavuklar yayılır ve üstüne sarımsaklı yoğurt dökülüp en üstünede naneli yağ gezdirilir
    afiyet olsun