Damla çikolatali Ay Kurabiye/Pastacı Kız üyemizden

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve Elif tarafından 27 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    27 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    200 gr margarin
    ½ çay bardağı çekilmiş toz fındık
    ½ su bardağı pudra şekeri
    2,5 su bardağı un
    ½ çay bardağı damla çikolata
    ½ paket kabartma tozu

    Öncelikle fındıklarmızı robotto çekip toz haline getirelim
    Bir kabın içerisine oda ısısında margarinimizi,pudra şekerimizi,kabartma tozunu,fındık tozu ve unu koyup elimizle yoğuralım
    Hamurumuzu tezgah üzerine alıp yaklaşık 10 dakika kadar daha yoğurduktan sonra 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
    Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayalım,yuvarlak hamuru elimizle 5 cm uzunluğunda oval hale getirip yarım ay şeklini verelim
    Yağladığımız fırın tepsisine hamurlarımızı dizip üzerilerine damla çikolatalardan koyalım.önceden ısıttığımız 180 C fırınımızda 15 dakika kadar üzerileri beyaz kalacak şekilde pişirelim.Kurabiyelerimizi soğuduktan sonra isterseniz çikolata veya sosa batırarak isram edebilirsiniz.Afiyet olsun.