Damla çikolatalı bisküvi

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve pepeee tarafından 29 Nisan 2010 başlatılmıştır.

    29 Nisan 2010
    Konu Sahibi : pepeee
  1. pepeee

    pepeee Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2010
    Mesajlar:
    209
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Çikolata yerine ceviz, badem, fındık ya da kuru meyve konulabilir.
    Bu tariften 2 tepsi (yaklaşık 60 tane) bisküvi çıkıyor. İstenirse yarım ölçü yapılabilir.

    ...

    Margarin/Tereyağı
    Pudra şekeri
    Vanilin
    Kabartma Tozu
    Un
    Yumurta
    Damla Çikolata

    Eritilmiş 1 paket margarin (istenirse yarısından fazlası tereyağı olabilir), 2 su bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu, 3,5 su bardağı un, 2 yumurta hamur yapılır. Bir çay bardağı damla çikolata hamura eklenip çikolatalar eşit şekilde dağılıncaya kadar hafifçe yoğurulur.
    Hamurdan küçük parçalar kopararak bisküvi şekli verilip tepsiye dizilir. Kalıpla yapılacaksa bir miktar hamur koparılıp yaklaşık yarım santimetre kalınlığında elle açılır. Kalıpla şekil verilen bisküviler tepsiye dizilir. (Hamur dolapta bekletilip küçük parçalar kopartılırsa bekleyen hamurda çikolatalar erimemiş olur.)175 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir.
     

    Ekli Dosyalar: