damla cikolatali brios=resimli

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Akasia tarafından 16 Nisan 2010 başlatılmıştır.

    16 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Akasia
  1. Akasia

    Akasia Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2010
    Mesajlar:
    5.697
    Beğenildi:
    554
    Ödül Puanları:
    238
    hamuru icin :

    1 kaba unu dokuyoruz, ortasini havuz gibi actiktan sonra, sutu, mayayi, sekeri, vanilyayi, 2 yumurta beyazini, ve tuzu (tuzu mayanin yanina koymayin )
    ekleyip hamurumuzu yoguruyoruz.
    hamuru yogurduktan sonra 150 gr tereyagini alip hamurla pirlikte tekrar yoguruyoruz (tereyegini yediriyoruz). bu hamuru 1/2 saat dinlendiriyoruz.

    kremasi icin :

    bir tencereye sutu ilave ediyoruz,
    sutu kaynatiyoruz,
    bu arada 1 kaba yumurtalari, nisastayi, sekeri, vanilyayi koyuyoruz. sut kaynadiktan sonra. bu arada hazirlamis oldugumuz karisimin icine dokuyoruz. bunu cirptiktan sonra tekrar tencereye ilave ediyoruz, ve koyulasana kadar cirpmaya devam ediyoruz. kremanin ustune biraz sivi yag gezdiriyoruz ki kurumasin.

    hamur mayalandikatan sonra. 2 ye boluyoruz, birinci parcasini 2 santim kalinliginda aciyoruz. actiktan sonra, uzerine krema suruyoruz resimde oldugu gibi. kremayi surdukten sonra damla cikolata serpiyoruz ( veya kuru uzum). bunlari yatiktan sonra hamurumuzu uzun tarafindan sariyoruz. 1 bicakla bunu dilim dilim kesiyoruz( dilimler resimdeki gibi biraz buyuk olsun ince olmasin). bunlari tepsiye dizdikten sonra 1/2 saat pekletiyoruz. yumurta sarisini surup firina veriyoruz. ayni sekilde 2. bezemizi hazirliyoruz.

    uzerine surecegimiz yumurta sarisina 1 cay kasigi sut ekliyoruz ( parlak olmasi icin)

    hamur mayalanirken kremayi hazirliyoruz

    hamuru icin :

    250 gr sut
    500 gr un
    150 gr tere yag (oda sicakliginda)
    2 paket kuru maya
    1 fiske tuz
    75 gr seker
    2 paket vanilya
    2 yumurta (sarilari uzerinz)

    kremasi icin:

    720gr sut
    1 paket vanilya
    1 tum yumurta
    3 yumurta sarisi
    125 gr seker
    60 gr nisasta

    icine:

    damla cikolata
    veya uzumde koyabilirsiniz

    firini onceden 180° derecede isitin.

    bu krema fazla oluyo bu hamur icin ama onemli deil kalan kremayi ben buzluga koyuyorum. ve tekrar bu hamuru yapacagim zaman kremasi hazir oluyo.
     

    Ekli Dosyalar:

    Son düzenleme: 16 Nisan 2010
  2. 19 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Akasia
  3. RABARBA

    RABARBA Popüler Üye Üye

    Katılım:
    15 Eylül 2009
    Mesajlar:
    2.374
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    Yok böyle bi güzellik ya .. Canım ellerine sağlık nefis görünüyor. Olsada yesem dedim yani cidden cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook
     
  4. 19 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Akasia
  5. Akasia

    Akasia Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2010
    Mesajlar:
    5.697
    Beğenildi:
    554
    Ödül Puanları:
    238
    saol canim tessekur ederim.
     
  6. 23 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Akasia
  7. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    çok güzel görünüyor canım..ellerine sağlık..
     
  8. 23 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Akasia
  9. Feyza79

    Feyza79 kar ciceklerim Üye

    Katılım:
    2 Aralık 2007
    Mesajlar:
    4.591
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    hemen deniycem.eline saglik
     
  10. 29 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Akasia
  11. Akasia

    Akasia Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2010
    Mesajlar:
    5.697
    Beğenildi:
    554
    Ödül Puanları:
    238
    cok tesekur ederim kizlar...
     
  12. 29 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Akasia
  13. MutfaKKedisi

    MutfaKKedisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    183
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    108
    harika görünüyorlar, tskler. paylasim icn a.s.
     
  14. 29 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Akasia
  15. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    akannehir
    Çok güzel olmuş! Ellerine , emeğine sağlık gülüm..Damla çikolata görüntüsüne şıklık kattığı gibi,lezzetini de artırmıştır eminim ..
    Denemek isterim..
    Sevgilerimle..
     
  16. 29 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Akasia
  17. Akasia

    Akasia Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2010
    Mesajlar:
    5.697
    Beğenildi:
    554
    Ödül Puanları:
    238
    rica ederummm
    kesinlikle dene derimm yarin gene yapicam, esim bayiliyo buna..
    bide cok tesekur edeyirumm sagaaa
    a.s.