Damla çikolatalı fındıklı kek

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
    1,5 tatlı kaşığı karbonat
    dörtte bir tatlı kaşığı tuz
    240 gr bitter çikolata
    irice kırılmış
    1 yemek kaşığı neskafe
    1,5 su bardağı kaynar su
    180 gr tereyağı
    oda sıcaklığında
    2 + üçte iki su bardağı kahverengi toz şeker
    2 yumurta, oda sıcaklığında
    1,5 tatlı kaşığı vanilya
    dörtte üç su bardağı yoğurt
    üçte iki su bardağı damla çikolata.

    Fırını 155 C’ye getirin. Derin bir kek kalıbını yağlayın. Geniş bir kaba unu, karbonatı ve tuzu eleyin. Çikolatayı ve kahveyi orta boy bir kaba koyun. Üzerine kaynar suyu dökün. Çikolata eriyene kadar karıştırıp ılıması için 5-10 dakika bir kenara alın. Bu arada geniş bir kapta yağı ve şekeri 3 dakika kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin, her eklemeden sonra iyice karıştırın. Vanilyayı ekleyin. Unlu karışımı azar azar ilave edin. Özleşene kadar hafifçe karıştırın. Yoğurdu ekleyin. Damla çikolataları üç seferde, her eklemeden sonra iyice karıştırarak ekleyin. Karışımı kalıba döküp ısınmış fırında 70-80 dakika pişirin. Kabın üçünde 20 dakika soğutup fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın.
     
  2. 23 Mart 2013
    Konu Sahibi : Elif
  3. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Kekin kendi mi bu kadar kabardı yoksa 2 farklı keki mi üst üste koydun anlayamadım