Dana Pirzola

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve aylin1972 tarafından 26 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    26 Ocak 2009
    Konu Sahibi : aylin1972
  1. aylin1972

    aylin1972 Guest

    Pirzolaları tuzlayıp bir tavada çevirin, yanlarına pirinç koyup bir tepsiye yerleştirin. Su, bira, domates suyu ve baharatları beraberce karıştırıp bir sos oluşturun, bunu pirzolalarla pirinçlerin üzerine dökün. Daha sonra tepsiyi alüminyum folya ile örtüp, fırında 45 dakika kadar pişirin . Pirzolaların üzerine kıyılmış yeşilbiberleri koyun, daha sonra rendelenmiş kaşar peynirini gezdirin. Folyoyu yeniden kapatarak 8-10 dakika kadar daha pişirin.

    afiyet olsun

    6 adet dana pirzola
    3/4 su pardağı pirinç
    250 gr domates suyu
    6 yeşil biber, ince kıyılmış
    yarım su bardağı bira
    1 su bardağı sıcak su
    yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
    tuz, karabiber, kekik

    afiyet olsun