Dana rosto

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 19 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    19 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    But etini alabilecek bir tencerede yağ eritilir.
    İyi kızarması için, etin üzerini kaplayan ince zarı çıkarmadan etin iki tarafı iyice tuzla ovulur ve yağda kızartılır
    Yarım fincan su ile sulandırılmış salça konur. Biraz sonra da 4 bardak sıcak su ilave edilip kapak örtülür.
    Orta ateşte 2 saat pişilir (et yağına kalmalıdır).
    Biraz soğuyunca dilimlenip servis tabağına yerleştirilir. Üzerine tenceredeki salçalı yağ gezdirilerek dökülür.
    Etin yanına havuç, bezelye soteleri, patates tavası veya patates püresi konarak servis yapılır
    Not: 1) Rosto, but etin kemikleri çıkarıldıktan sonra rulo
    şeklinde bağlanarak da aynı şekilde pişirilir.
    Kuzu budu tencerede pişirmeden, fırında şöyle pişirilir: Et tuzlanıp yağlanır. Tepsiye konup fırında ara sıra su ilavesi ile pişirilir. Yağına biraz salça konup renklendirilerek üzerine dökülür.