Danimarka çöreği

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Elif tarafından 12 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    12 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Tüm malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Yarım saat mayalanması için bekletilir. Bu arada iç malzeme hazırlanır. Yağ eritilip şeker ve tarçın ilave edilip şeker eriyinceye kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Mayalanan hamur ikiye bölünerek her parça merdane ile yarım cm kalınlığında açılır. Üzerlerine iç harçtan sürülerek rulo yapılır ve 2 parmak genişliğinde kesilir. Kesilen bölüm üste gelecek şekilde üzerlerine el ile hafif bastırılarak tepsiye dizilir. Yarım saat bekletilerek 225 derecede pişirilir.