Değişik Tatlılar-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve yaren_76 tarafından 1 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    1 Eylül 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  1. yaren_76

    yaren_76 mareşal Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.061
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    TARİFLER NETTEN ALINTIDIR

    1 paket margarin
    1 su b. pudra şekeri
    4 çorba k.irmik
    2 çorba k. yeşil fıstık tozu
    2 yumurta
    4.5 su b. un
    1 p. vanilya
    1 p. kabartma tozu
    Şerbeti için:
    4 su b. şeker
    4 su b. su
    yarım limonun suyu

    Şerbeti için:
    4 su b. şeker
    4 su b. su
    yarım limonun suyu
    Üzeri için:
    fıstık içi
    1 yumurta sarısı

    Karıştırma kasesine iyice yumuşamış margarini ve pudra şekerini alıp karıştıralım. Üzerine yumurtaları kıralım. Daha sonra tüm malzemeleri ilave edip elimize yapışmayan ama yumuşak bir hamur hazırlayalım. Hamurdanbezeler koparıp yuvarlayalım.Üzerlerine bir yumurta sarısı sürüp birer tane fıstık batıralım.
    Daha sonra elimizle hafifçe bastıralım. 170 derecede pişirelim. Tatlımız fırına girerken şerbeti de ocağa alıp kaynatalım. Tatlımız fırından çıktıktan 5 dakika sonra sıcak şerbeti üzerine döküp üzerini bir tepsi ile kapatalım. Şerbetini emdikten sonra servise hazır hale gelmiş demektir
    Son düzenleyen: Moderatör: 28 Ağustos 2014 08:51
  2. 1 Eylül 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  3. yaren_76

    yaren_76 mareşal Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.061
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    AY TATLISI

    Malzemeler :
    1 çay b. yoğurt

    1 çay b. sıvıyağ

    1 çay b. su

    1 yumurta

    yarım p. kabartma tozu

    3 çorba k. sirke

    alabildiği kadar un

    Arası için:

    1 kase ceviz
    Üzeri için:
    150 gr tereyağı

    Şerbeti için:
    3,5 su b. toz şeker
    3 su b. su
    1 dilim limon suyu


    Hazırlanışı :
    Önce karıştırma kasesine sıvıları yani yoğurdu,sıvıyağı,suyu,sirkeyi ve yumurtayı alın. telle iyice
    karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu ekleyerek baklava hamuru kıvamında bir hamur
    hazırlayın. hamuru16 bezeye bölüp dinlenmeyi bırakın. bu arada şerbetini kaynatıp soğutun.
    dinlenen bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açıp aralarına nişasta koyarak 8 erli 2 grup olarak
    üst üste koyun. 8 bezeyi bir defada olabildiğince ince açın.

    üzerine kıyılmış ceviz veya fındığın yarısını serpip oklavaya sararak rulo yapın. oklavayı içinden çıkardıktan sonra bir su bardağı yardımıyla ay şeklinde kesin. ikinci 8 bezelik hamura da aynı işlemi yapıp fırın tepsisine tatlıları dizin. üzerine sadece erimiş tereyağını serpiştirip 180 derecede nar gibi pişirin.ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şurubu
    gezdirin.nefis bir hamur tatlısı Oktay ustanın AY tatlısı dediği bu tatlı sofranızdabaş köşede yer alacak..
    Son düzenleyen: Moderatör: 28 Ağustos 2014 11:15
  4. 1 Eylül 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  5. yaren_76

    yaren_76 mareşal Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.061
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    ŞEFTALİ SOSLU YAZ MUHALLEBİSİ

    Malzemeler :
    1 litre süt
    1 su b.toz şeker
    2 çorba k.un
    2 çorba k.pirinç unu
    1 p.vanilya

    Şeftali sos için:

    5 şeftali
    1 çorba k.nişasta
    4 çorba k toz şeker

    Hazırlanışı :
    İlk olarak muhallebi hazırlanır. Bunun için tencereye süt, toz şeker, un, pirinç unu ve vanilya konularak karıştıra karıştıra pişirilir. Hazırlanan muhallebi kabın altına yayılarak soğuması beklenir. Bu arada kabukları soyulmuş şeftali doğrayıcıya alınır. Üzerine toz şeker ve nişasta eklenerek püre yapılır. Kısık ateşte pişirlir. Hazırlanan şeftalili sos muhallebinin üzerine yayılarak hindistan cevizi ve yeşil fıstık ile süslenir. Birkaç saat dolapte bekletildikten sonra servis yapılır
    Son düzenleyen: Moderatör: 28 Ağustos 2014 11:15
  6. 1 Eylül 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  7. yaren_76

    yaren_76 mareşal Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.061
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    YUFKALI KADAYIF


    MALZEMELER
    3 adet yufka

    yarım kilo kadayıf

    2 su bardağı ceviz

    3 yemek kaşığı tereyağ

    şerbeti için: 5 su bardağı şeker, 3,5 su bardağı su, yarım limon suyu

    HAZIRLANMASI
    Şekerimizle suyu 15-20 dk kaynatın,limon suyunuda ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ılımaya bırakın.

    Kadayıfları geniş bir kaba alın, elinizle açarak tel tel olmasını sağlayın.

    Yufkaların birini tezgaha serin, üzerine kadayıfların 3 te birini koyun, cevizlerimizinde 3 te birini koyun.

    Yufkayı dikkatlıca rulo yapıp iki parmak genişliğinde dilimleyerek kesin. Rulo yaparken çok dikkatlı olmalıyız. Yufkamızı sıkı sararsak keserken yırtılır. Çok genişte sararsak kestikten sonra dilimler açılıyor.

    Kesmiş olduğumuz her dilimin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağını koyun yada baştan erimiş olan tereyağımızı kadayıfımıza yedirin.

    Aynı işlemi diğer iki yufka içinde yapın. 200 derecede ki fırında kızarana kadar pişirin.

    Kadayıflar ılıyınca şerbeti üzerinde gezdirin. 1 saat aralıklarla dilimlerimizi ters düz edin ve her iki tarafında şerbeti çekmesini sağlayın.

    NOT: Tuzsuz yufka kullanırsanız daha iyi sonuç alırsınız. Arkadaşlarım baklava yufkasıylada daha iyi olacağını bildirdi :) Kaymakla servis yapabilirsiniz.
    Son düzenleyen: Moderatör: 28 Ağustos 2014 10:36
  8. 1 Eylül 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  9. yaren_76

    yaren_76 mareşal Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.061
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    İNCİR TATLISI

    MALZEMELER (KEKİ İÇİN)
    1 su bardağı toz şeker

    3 yumurta

    1 su bardağı un

    7 adet kuru incir (suda ıslatılmış)

    1 su bardağı ceviz içi

    1 paket kabartma tozu ve vanilya

    KEKİMİZİN HAZIRLANMASI
    Yumurta ve şekerimizi iyice köpürene kadar çırpın. Çevizi ve suda bekletilmiş küçük küçük doğramış incirleri ekleyip karıştırın. Unumuzu ,kabartma tozumuzu ve vanilyamızıda eleyip karıştırın. Kare veya dikdörtken borcama döküp 180 derecede pişirin. Fazla büyük kalıp kullanmayın.

    ŞERBETİ İÇİN
    1 su bardağı su

    yarım yemek kaşığı nescafe

    yarım su bardağından biraz az toz şeker

    Şerbetimiz pişirilmeden üçü karıştırılıp pişmiş olan kekimizin üzerine kaşık yardımıyla döküyoruz.

    MUHALLEBİ İÇİN MALZEMELERİMİZ
    2 yemek kaşığı nişasta

    2 yemek kaşı un

    1 litre süt

    5 yemek kaşığı toz şeker

    50 gr tereyağ

    1 poşet krem şanti

    MUHALLEBİZİN HAZIRLANMASI
    Tereyağ ve krem şanti hariç bütün malzemeleri karıştırp orta ateşte kaynayana kadar pişirin,kaynadıktan sonra içine tereyağımızı atın ve altını kapatın. 5dk sonra şantiyi ilave edip karıştırmaya devam edin.

    En sonunda şerbeti dökülmüş kekimizin üzerine sıcak sıcak muhallebimizi dökün.Buzdolabında 3 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
    Son düzenleyen: Moderatör: 28 Ağustos 2014 10:36
  10. 1 Eylül 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  11. yaren_76

    yaren_76 mareşal Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.061
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    KADAYIF DOLMASI


    MALZEMELER
    Yarım kilo kadayıf
    250 gr tere yağ
    kızartmalık yağ
    ceviz
    isteğe bağlı 5 adet yumurta

    HAZIRLANMASI
    Kadayıflarımızı tereyağımızla bir güzel harmanlıyoruz,harmaladığımız kadayıflarımızdan bir miktar alıp, içine ceviz koyup sıkıca sarıyoruz.

    Bir yandan yumurtalarımızı bir kapta çırpıyoruz, hazırladığımız kadayıfları yumurtalarımıza batırıyoruz,ben bir kısmını batırdım yumurtaya ,bir kısmını sade yaptım ikiside güzel oluyor.kızgın yağda kızartıyoruz,dilerseniz fırındada yapılır

    ŞERBETİ İÇİN
    3,5 Su bardağı şeker
    3 su bardağı su
    bir kaç damla limon
    İkisinden biri soğuk biri sıcak olduğundada şerbeti dökülür.
    Son düzenleyen: Moderatör: 28 Ağustos 2014 10:36
  12. 1 Eylül 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  13. yaren_76

    yaren_76 mareşal Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.061
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    ÇİLEK SOSLU PRENSES TATLISI

    malzemeler:

    1litre sut

    4 tepeleme yemek kasigi un

    1 su bardagi toz seker

    1paket vanilya

    1 limon kabugu rendesi( portakal kabuguda olabilir)

    125gram tereyagi (margarinde olabilir)



    sos icin :

    500 gram cilek

    bir cay fincani toz seker

    yapilisi:

    bir tencereye sutu unu ve sekeri koyup karistiralim unlar eriyene kadar.... ocaga alalim , karistirarak pisirelim.kaynadiktan sonra ocaktan alip tenceremizin icine 125 gram tereyagini (margarinde olabilir)

    koyupp mikserin hizli devirinde cirpalim, vanilya ve limon kabugunu (ben portakal kabugu rendesi koydum) bu karisimin icine koyalim yaklasik 20- 25 dakika cirpalim.

    borcam tepsisini islatalim ve bu karisimi bosaltalim.ve sogumaya birakalim.

    sosun hazirlamnasi:

    500gram cilegimizi yikayip ayiklayalim kurtup blendira koyalim icersine bir cay fincani sekeri koyup blamac haline gelene kadar ezelim.

    taatlimizi servise sunmak icin dilimleyelim ve cilek sosumuzla servis yapalim nane yapraklariylada susulemeyi unutmayalim:) .afiyetler olsun

    özgülüntarifleri
    Son düzenleyen: Moderatör: 28 Ağustos 2014 11:16
  14. 1 Eylül 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  15. yaren_76

    yaren_76 mareşal Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.061
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    AYVA TATLISI

    Malzemeler:

    6 adet ayva
    4 su bardağı şeker
    Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası
    Bir çimdik tuz
    İç malzemesi:

    1 adet ayva
    1 çorba kaşığı hindistan cevizi
    1 çay bardağı ceviz
    1 çorba kaşığı şeker
    1 çay kaşığı tarçın

    Üzerine

    12 tatlı kaşığı kaymak

    Yapılışı:

    Ayvaları yıka, ikiye böl, kabuklarını soy çekirdekli bölümünü oy ve kararmaması için limonlu su dolu kabın içine at. Diğerlerine de aynı işlemi uygula.
    Yayvan bir tencereyeayvaları diz.
    Bir tutam ayva kabuğu ve çekirdeklerinden içine at.
    1 su bardağı soğuk suyun içinde gıda boyasını incelt.
    Ayvaların üzerine tüm şekeri göbekleri öncelikli olmak üzere boşalt.
    Gıda boyalı suyu tencereye boşalt. Ayvaların yarısını geçinceye kadar su ilave et.
    Ocakta yavaş yavaş ayvalar yumuşayıncaya kadar pişir.
    Bu arada iç malzemesini hazırlayalım: ayvayı rendeli ve diğer malzemeleride karıştır. Ve ocakta kısık ateşte ayva suyunu salıp çekinceye kadar pişir. Ocaktan soğuması için al.
    Ayvalar kıvamına geldikten sonra göbekleri yukarıya gelecek şekilde diz. Şerbetin içinden kabukları ve çekirdeklerini al. Ayva dizili tepsinin içine dök(tepsinin kenarları yüksek olsun).
    İç malzemeden ayvaların cukur yerlerine paylaştır.
    Üzerlerine birer tatlı kaşığı kaymak koy. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
    Son düzenleyen: Moderatör: 28 Ağustos 2014 11:16
  16. 1 Eylül 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  17. yaren_76

    yaren_76 mareşal Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.061
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    YOĞURTLU İRMİK TATLISI (REVANİ)

    Malzemeler: 12 kişilik

    3 yumurta
    3 çay bardağı un
    3 çay bardağı irmik
    3 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay bardağı şeker
    2 paket kabartma tozu
    2 paket vanilya
    Hindistan cevizi
    1/2 su bardağı ceviz içi
    Şerbeti:

    4,5 Su bardağı su
    4,5 Su bardağı şeker
    1/2 tatlı kaşığı limon suyu
    Yapılışı;

    Yumurtaları şekerle birlikte, beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
    Elenmiş unu, irmiği, ceviz içini, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım.
    Hamuru, margarinle yağlanıp tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım.
    180°C ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim.
    Fırından alır almaz, üzerine önceden hazırlanıp soğutuğumuz şerbeti gezdirelim.
    Tatlıyı, sönmüş fırına sürüp 5 dak. şerbetini emmesini sağlayın.
    Dilimleyip üstüne hindistan cevizi serpelim.
    Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dak. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım
    Son düzenleyen: Moderatör: 28 Ağustos 2014 11:16
  18. 1 Eylül 2008
    Konu Sahibi : yaren_76
  19. yaren_76

    yaren_76 mareşal Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.061
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    SÜTLÜ İRMİK TATLISI

    Malzemeler:

    10 kasik şeker
    9 kaşık irmik
    1 kilo süt
    1 paket kakaolu bisküvi
    yarım su bardağı ceviz içi
    2 adet Muz
    1 kasik tarçin
    Yapilisi:

    irmik,süt,şeker kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.(öbek öbek delikler oluşur. O zaman pişmiş dementir.) ocaktan al ınır, içine vanilyasıkarıştırılır.
    pişen muhallebinin yarısı önceden hafif ıslattığımız bir dikdörtgen borcam tepsiye dökülür.
    üzerine önce bisküviler, sonra muzlar dizilir.Daha sonrada ceviz serpilir.( bir avuç kadar cevizi üzeri için ayır)
    Kalan muhallebi üzerine dökülür.
    Kalan bisküviler ya havanda dövülür.Yada rondadan geçirilir.
    Tarçın ve ceviz, bu karışım ile harmanlanır ve sıcak tatlının üzerine serpilir.
    Bir tepsi ile üzerini kapatarak dışarıda soğumaya bırakılır.
    Son olarakta üzerine streç folyo ile kapatıp buzdolabında en az 3 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.
    Son düzenleyen: Moderatör: 28 Ağustos 2014 11:16
Benzer Konular: Değişik Tatlılar-Resimli
Forum Başlık Tarih
Tatlılar En değişik tatlı tarifi kimin?? 11 Nisan 2013
Tatlılar Şantili Yoğurtlu Kayısı tatlısı, çok değişik, hafif ve yapması kolay 5 Ağustos 2012
Tatlılar İrmik Tatlısı,değişik resimli tarif:))) 28 Haziran 2009
Tatlılar Degisik gul tatlisi (resimli) 22 Eylül 2008