Deepfreeze nasl sebze atabilirim

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve ozlemoztepe tarafından 23 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    23 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : ozlemoztepe
  1. ozlemoztepe

    ozlemoztepe Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    149
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    dolaptaki sebzelerimi ayıkladım.ama fazla olanları derindondurucuya atmak istiyorum .bazıları şoklayıp(kaynar suya atıp çıkarma) veya domatesle az kavurup soğuduktan sonra dolaba atıyorlar.deneyen veya hangisinin daha iyi sonuç verdiğini bilen varmı arkadaşlar...şimdiden sağolun şekerler...
     
  2. 23 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : ozlemoztepe
  3. ozlemoztepe

    ozlemoztepe Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    149
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    arkadaşlar cevap bekliyorum kimse bu yöntemleri denemedi mi
     
  4. 23 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : ozlemoztepe
  5. hxuxzxuxn_yxixlxix

    hxuxzxuxn_yxixlxix Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.682
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    146
    taze fasulyelerımı 2 dk haslıyorum soguk suya alıyorum soguuktan sonra posetlere koyup dıpfrıze atıyorum
    maydonozo sırkelı suda bekletıp yıkayıp syunu suzdukten sonra posetlere koyuyorum onuda atıyorum donduktan sonra elımle ufalıyorum ve azar azar kullanıyorum hem bozulmuyo hemde ılk gunku gıbı taze oluyo
    sıvrı bıberlerım 2 dk haslıyorum yıne soguk suda bekledıp posetlere koyuyorum dıpfrıze atıyorum
    domateslerı rendelıyorum azar azar posetlere koyup onuda atıyorum soslarda kullanmak ıcın cok ısıme yarıyo
     
  6. 23 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : ozlemoztepe
  7. tualina

    tualina batuhan'ım can oğlum... Üye

    Katılım:
    15 Ocak 2007
    Mesajlar:
    5.858
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    ben fasülyeyi az kavurup öyle atmıştım gayet güzel olmuştu...patlıcanı kızartıp koymuştum...
     
  8. 23 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : ozlemoztepe
  9. Puantiye

    Puantiye en güzeli hiç doğmamış olmak........ Üye

    Katılım:
    9 Ocak 2007
    Mesajlar:
    334
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    86
    derin dondurucuya konan patlıcan meme kanseri yapıyormuş arkadaşalr.bunu bir doktor dedi.ben yemiyorum bence sizde yemeyin
     
  10. 23 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : ozlemoztepe
  11. ozlemoztepe

    ozlemoztepe Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    149
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86

    domatesleri butun atan da varmış rendeleyıp koymak daha mantıklı sanki butun halde koyarsan sonucun ne olduğunu cok merak ediyorum ama en mantıklısı rende sanırım
     
  12. 23 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : ozlemoztepe
  13. hxuxzxuxn_yxixlxix

    hxuxzxuxn_yxixlxix Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.682
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    146
    buyuk atında donar ne gerek varkı rendelemek daha pratık hem yemeklere hemde soslara super oluyo
    ayrıca domateslerı ve bıberlerı kucuk kucuk dograyıp karıştırıp bı posete koyuyorum dıpfrıze atıyorum melemen yapmak ıcın pratık
     
  14. 23 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : ozlemoztepe
  15. PurpleRain

    PurpleRain what if i'm the bad guy? Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2008
    Mesajlar:
    8.294
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    patlıcanları kızarttıktan sonra koyuyorum, çıkarıp yemekte kullanıyorum çok da güzel oluyor, taze fasulye ve bezelyeleri domatesle kavurup soğuduktan sonra atıyorum canım, kolay gelsin, domates koymuyordum burdan öğrendim şimdi onu da yapayım =)
     
  16. 23 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : ozlemoztepe
  17. MonaPisa

    MonaPisa Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    5.906
    Beğenildi:
    46
    Ödül Puanları:
    148
    Arkadaşlar domatesi bildiğiniz bütün haliyle de atabilirsiniz, kullanmadan biraz önce çıkarın, kabuğu kendiliğinden soyuluyor zaten azıcık eriyince, sonra da doğrayın kullanın, tazeden hiç bir farkı yok.

    Ben ayrıca yaprak da atıyorum dipfrize. Çiğ halde onları poşetleyip ve poşetin havasını mümkün mertebe alıp donduruyorum. Kullanırken sadece çözdürüp direkt sarıyorum. İnanılmaz lezzetli oluyor.

    Dolmalık biberleri de sadece ayıklayıp içiçe geçirip donduruyorum (Hatta ben onları doldurup da attım çok, sadece pişirmesi kalıyodu geriye).
     
  18. 23 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : ozlemoztepe
  19. MonaPisa

    MonaPisa Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    5.906
    Beğenildi:
    46
    Ödül Puanları:
    148
    Hiç kabak ya da bamya atan var mı diprize??
    Onları da önceden biraz haşlamak mı gerekiyor acaba?
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.