Deniz Ürünleri Salata

Konusu 'Salatalar' forumundadır ve Elif tarafından 25 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    25 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Bu salataya kırlangıç gibi çorbaya veya mayonezli yemeklere müsait balıkları da haşlayıp kılçıklarını ayıkladıktan sonra küçük parçalara bölüp salataya ilave edebilirsiniz.



    1 kutu 160 gramlık "Superfresh" ton-klasik
    10-12 adet küçük karides(haşlanmış ve soyulmuş)
    3 yaprak marul
    ½ adet kuru soğan
    1 yaprak kırmızı lahana
    1 adet iri kırmızı turp
    1 adet limonun suyu
    Zeytinyağı (sızma)
    Tuz

    Marul yapraklarını iyice yıkadıktan sonra enine şeritler halinde doğrayıp derince bir kaba (salata kabına) alın. Kırmızı lahanayı da, önce yaprakları boyuna ikiye bölüp aynı sekilde doğrayın ve kaba ilave edin. Turpu rendeleyin ve kaba ekleyin.
    Soğanı yarım daire halkalar halinde doğrayın. Bir kaba alıp üzerine bol tuz serpin ve yuğurun. Sonra yıkayıp salataya ilave edin.
    Ton balığınının yağını süzün ve küçük parçalara bölün.
    Karidesleri dörde bölün ve ton balığı ile salataya ilave edin.
    Salataya limon suyunu, tuzu ve zeytinyağını ilave edip iyice karıştırın.
    Soğuk servis yapın