Deniz Ürünlü Çin Eriştesi

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve KilicBaligi tarafından 3 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    3 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : KilicBaligi
  1. KilicBaligi

    KilicBaligi Albay Pro Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2007
    Mesajlar:
    14.051
    Beğenildi:
    6.715
    Ödül Puanları:
    238
    Israrla tavsiye ediyorum...

    Bütün marinat malzemesini bir salata kâsesine koyup, iyice karıştırdıktan sonra, içine balık parçalarını atın, kâseyi bir kenara bırakın.

    500 g yumurtalı taze Çin eriştesi (ya da 350 g ince spagetti)
    750 g fenerbalığı filetosu (küp biçiminde parçalara kesilmiş)
    6 kabak (kazınıp, her biri boylamasına 4 iri dilim halinde kesildikten sonra, kaynar suda 2 dakika haşlanarak, soğuk su altında çalkalanmış ve süzdürülmüş)
    Zencefilli marinadı:
    2 tatlı kaşığı sarımsak (çok ince kıyılmış)
    2 çorba kaşığı sirke
    2 tatlı kaşığı taze zencefil (çok ince kıyılmış)
    1/4 tatlı kaşığı tuz
    1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
    Sarımsak soğan sosu:
    1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
    1 çorba kaşığı sarımsak (çok ince kıyılmış)
    1 tatlı kaşığı taze zencefil (çok ince kıyılmış)
    5 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış)
    1 çorba kaşığı soya sosu

    Fırınınızın ızgarasını yakın, içinde 4 litre (17 su bardağı)su bulunan tencereyi harlı ateşe oturtup, kaynamaya bırakın. Kâsedeki marinat içinde bekleyen balık etlerini ve kabak dilimlerini bir fenerbalığı parçası, bir kabak dilimi, sırasıyla tahta şişlere geçirerek (kâsede kalan marinadı saklayın), bir kenara bırakın.
    içinde 4 litre su kaynayan tencereye Çin eriştelerini (ya da ince spagettileri) koyup, yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar, haşlayın (3 dakika geçince birini alıp, pişip pişmediğini kontrol edin).
    Bu arada sosu hazırlamak için, ayçiçek yağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca sarımsaklar, taze zencefil parçaları ve taze soğanları koyup, sürekli karıştırarak 1 dakika pişirin. Soya sosu, ayırmış olduğunuz 25 cl (1 su bardağı) pişme suyu ve öbür kâsede kalan marinadı ekleyip, sürekli karıştırarak, 1-2 dakika pişirin. Tavayı ve tencereyi ateşten alıp, erişteleri bir süzgeçte süzerek, tavadaki karışıma katın ve iyice karıştırın.
    Şişleri fırın ızgarasının altına yerleştirip, sık sık çevirerek, 4 dakika ızgara edin. Tavadaki erişteli karışımı ısıtılmış 6 tabağa bölüştürün. Şişleri ızgaradan alıp, her tabaktaki eriştelerin üstüne 2'şer şiş yerleştirerek, bekletmeden servis yapın.
     
  2. 22 Eylül 2009
    Konu Sahibi : KilicBaligi
  3. kibariye

    kibariye SEVGİLİ AİLEM Pro Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2008
    Mesajlar:
    446
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    farklı bir tarif denicem
     
  4. 22 Eylül 2009
    Konu Sahibi : KilicBaligi
  5. KilicBaligi

    KilicBaligi Albay Pro Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2007
    Mesajlar:
    14.051
    Beğenildi:
    6.715
    Ödül Puanları:
    238
    Dene canım, inanılmaz lezzetli oluyor :)