Derin dondurucuda biber dolmasi

Konusu 'Arşiv' forumundadır ve cat tarafından 12 Eylül 2008 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    12 Eylül 2008
    Konu Sahibi : cat
  1. cat

    cat Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Aralık 2007
    Mesajlar:
    395
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Merhaba arkadaşlar benim size bir sorum var derin dondurucuya biber dolması nasıl koyulmalı haşlanmalımı nasıl olmalı sizler nasıl koyuyorsunuz bilgi verirseniz çok sevinirimcokacimcoook
     
  2. 12 Eylül 2008
    Konu Sahibi : cat
  3. huriye_hb

    huriye_hb Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    44
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    slm ben dolmalık biberleri haşlamadım içini temizleyip açıkta biraz beklettim buruşana kadar, buruştuktan sonra poşetleyip koydum,sıcak suya da batırıp çıkarabilirsin ama ben yapmadım tercih senin... şimdiden afiyet olsun
     
  4. 12 Eylül 2008
    Konu Sahibi : cat
  5. Egem

    Egem Yokluk içinde Cumhuriyeti kuranların torunuyuz. Pro Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2007
    Mesajlar:
    21.623
    Beğenildi:
    9.435
    Ödül Puanları:
    238
    biberleri temizle biraz açıkta beklesin yumuşasın biberleri içiçe koyarak poşetle
     
  6. 12 Eylül 2008
    Konu Sahibi : cat
  7. bistrogirl

    bistrogirl Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Kasım 2007
    Mesajlar:
    290
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    bende dolmalık biberleri temizliyorum ve biraz güneşte bekletip buruşturuyorum. eğer dolabımda çok yer varsa buruşturmadan koyuyorum ama çok yer kaplıyor.
     
  8. 12 Eylül 2008
    Konu Sahibi : cat
  9. gxuxlçin06

    gxuxlçin06 YERİNE SEVEMEM Üye

    Katılım:
    7 Şubat 2008
    Mesajlar:
    2.321
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    EVET BENDE ÖYLE YAPIYORUM.AMA SUYA BATIRMAMANI TAVSİYE EDERİM ÇÜNKÜ ÖMRÜ AZ OLUYOMUŞ:1closedeyes:
     
  10. 12 Eylül 2008
    Konu Sahibi : cat
  11. cat

    cat Aktif Üye Üye

    Katılım:
    19 Aralık 2007
    Mesajlar:
    395
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    çok teşekkür ederim arkadaşlar fikirleriniz için
     
  12. 13 Eylül 2008
    Konu Sahibi : cat
  13. SEN_KOLIK

    SEN_KOLIK herkez YALANCI!! Pro Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2007
    Mesajlar:
    4.132
    Beğenildi:
    1.026
    Ödül Puanları:
    163
    eger dolabin büyükse icini doldurup koyabilirsin cok pratik oluyor ben yapiyorum
     
  14. 13 Eylül 2008
    Konu Sahibi : cat
  15. 16eslem

    16eslem Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2008
    Mesajlar:
    476
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    biraz anlatır mısın nasıl yapıyorsun dolmalık biberleri pişirme aşamasına getiriyorsun ve dolaba koyuyorsun ihtiyacın olunca direk pişiriyorsun yanlış mı anladım birde herhangi püf noktası var mı ( yeşil yada kırmızı biber farkeder mi)
     
  16. 13 Eylül 2008
    Konu Sahibi : cat
  17. SEN_KOLIK

    SEN_KOLIK herkez YALANCI!! Pro Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2007
    Mesajlar:
    4.132
    Beğenildi:
    1.026
    Ödül Puanları:
    163
    ben yesil biber yapiyorum genelde kirmizi hic denemedim
    normal taze biberi dolduruyorsun ve buzluga atiyorsun ihtiyacin oldugundada cikart pisir
    yanliz pisirirken kisik ateste pisir ici buzlu oldugu icin
    cok pratik tavsiye ederim
     
  18. 17 Eylül 2008
    Konu Sahibi : cat
  19. axsxina

    axsxina Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    1.133
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    evet ben de doldurup koyuyorum buzluğa, normal biber dolmasını yapıp kapaklı saklama kaplarına yerleştiriyorum, pişireceğin zaman çıkar pişir çok pratik , ama pirinçleri biraz kırık oluyor taze gibi olmuyor tabi ki
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.