Derin Dondurucuda Mantı Saklamanın Püf Noktaları

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve wsw tarafından 27 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : wsw
  1. wsw

    wsw Yeni Üye Üye

    Katılım:
    27 Ocak 2008
    Mesajlar:
    247
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    kızlar şubatta annemgil gelecek onlara şimdiden açma mantı yapıp derin dondurucuya atmayı düşünüyorum yalnız daha önce hiç yapmadım buzluğa koymadan önce bir işlemden geçirmem gerekiyomu yoksa hemen poşetlip atıyımmı?
    yardımcı olursanız sevinirim
  2. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : wsw
  3. FURKANCA

    FURKANCA Üye Üye

    Katılım:
    26 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    385
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    Özel Mesaj At
    canım öce tepsiye biraz un serp mantıyı koy biraz kurusun arada bir elinle karıştır her tarafı kurusun sonra poşetle buzluga koy. eger biraz kurutmadan yaparsan hepsi birbirine yapışır
  4. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : wsw
  5. wsw

    wsw Yeni Üye Üye

    Katılım:
    27 Ocak 2008
    Mesajlar:
    247
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    teşekkkür ederim :)
  6. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : wsw
  7. CuKuLaTa

    CuKuLaTa ♥Artık Kayseridee:))♥ Üye

    Katılım:
    10 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.390
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    Annemde buzluga koyar mantiyi. Ama koymadan once firinda kizartir biraz..
  8. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : wsw
  9. bhk

    bhk tiryakihobi.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2008
    Mesajlar:
    8.172
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At

    aynen..
    fırınlamazsan yapışıp kalıyor hepsi..
  10. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : wsw
  11. ezine

    ezine ogluşum gelio :) Üye

    Katılım:
    31 Ekim 2006
    Mesajlar:
    2.216
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    bende poşete koymadan önce fırınlıyorum
  12. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : wsw
  13. frambuaz

    frambuaz SIKINTI ve MUZ KABUĞU Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.243
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    Açılın Kayserili geldi!! :eek:Öhöm öhöm sırnaşık şeykaydirigubbakcemile3
    Bizim burdakiler mantıyı doldurduktan sonra düz bir zemine ( masanın üzerine bir gazete kağıdı açıp) sererler ki biraz kurusun. Gidip gelip onu elleriyle gelişi güzel karıştırırlar ki altta kalan kısımları da üste gelsin oralar da kurusun.1-2 saat sonra da poşetleyip buzluğa kaldırırlar.
    Pişeceği zamanda 15-20dk önceden buzluktan çıkarırlar hafif buzu çözülünce kaynamış suya atarlar.
    Şimdiden afiyet olsun annenlerecokacimcoook
  14. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : wsw
  15. nem

    nem 20♥06♥2010 Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    7.333
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    cnmm bizde yaparıs..fırında üzeri hafif pembe olana kdr kalırr..sonrada buzluga koyarıs..
  16. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : wsw
  17. naznaznazz

    naznaznazz Yeni Üye Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2009
    Mesajlar:
    194
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    diğer arkadaşlarında söylediği gibi buzluğa girebilecek bir tepsinin üzerine hafif un serptikten sonra yaptığımız mantıları üstüste gelmeyecek şekilde tepsiye koyup buzluğa yerleştiriyoruz. tepsiyi çok uzun süre buzlukta bekletmeye gerek yok mantılar birbirine yapışmayacak kadar sertleştikten sonra çıkarıp poşetleyip tekrar buzluğa koyuyoruz. fırınlamakta güzel oluyor farklı bir lezzet hangisini tercih ederseniz... afiyet olsun :) olsada yesek...
  18. 3 Şubat 2009
    Konu Sahibi : wsw
  19. serzan

    serzan saracan Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2008
    Mesajlar:
    348
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Özel Mesaj At
    bende ocak üstünde teflon tavada çevirip buzluğa atıyorum.fırınlanınca sert oluyor, direk atınca da hamur oluyor geliyor bana tabiki tercih meselesi..............
Benzer Konular: Derin Dondurucuda
Forum Başlık Tarih
Mutfak Püf Noktaları İçli köfte derindondurucuda nasıl saklanır? :( 2 Mart 2014
Mutfak Püf Noktaları Gıdaların Derin Dondurucuda Saklama Koşulları 29 Eylül 2012
Mutfak Püf Noktaları Besinleri derin dondurucuda nasıl saklarız? 27 Mart 2012
Mutfak Püf Noktaları Pişmiş yemeğin derin dondurucuda saklanması 5 Şubat 2012
Mutfak Püf Noktaları derin dondurucudaki gıdaların çabucak çözülmesi için ne yapmalı? 20 Kasım 2011