devam maması ile muhallebi

Konusu 'Doğum Yapanlar' forumundadır ve ELXIXFNAZ tarafından 11 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    11 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : ELXIXFNAZ
  1. ELXIXFNAZ

    ELXIXFNAZ Meleklerim Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.358
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    108
    dün ilk defa devam maması ile muhallebi yaptım yanlız annem çok koyu olduğunu söyledi tarifini size yazıyorum sizler nasıl yapıyorsunuz yazarsanız sevinirim
    yarım su bardağı su
    1,5 tatlı kaşığı prinç unu
    3 ölçek aptamil
    cokacimcoook
     
  2. 11 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : ELXIXFNAZ
  3. arzuco

    arzuco Biri Beni Durdursun Canım Pro Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.321
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    146
    ben göz kararı yapıyorum ama yaklaşık ölçülerim 1 su bardağı su, 1 yemek kaığı pirinçunu, 3 ölçek aptamil
     
  4. 11 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : ELXIXFNAZ
  5. truf

    truf Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.239
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    annen haklı canım öyle biraz koyu olur. 100ml su + 1 tatlı kaşığı pirinç unu+ 3 ölçek devam maması
    ya da 1 su bardağı su (normal su bardaklarından) 2 tatlı kaşığı pirinç unu+3 ölçek mama
    afiyet olsun bebişine
     
  6. 11 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : ELXIXFNAZ
  7. Schirin

    Schirin Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.014
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    suyu kaynatıp mı ılıtıyorsunuz? bide pişirme tarifiyazsanız?
     
  8. 11 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : ELXIXFNAZ
  9. arzuco

    arzuco Biri Beni Durdursun Canım Pro Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.321
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    146
    benimki şöyle; 1 yemek kaşığı pirinçununu biraz kavurup içine 1 su bardağı kaynamış içme suyu ekleyip karştırarak pişiriyorum bi kaç dk. kaynadıktan sonra suyunu iyice çekmeden ateşten alıp kaseye döküyorum içine 3 ölçek devam maması ekliyorum bazen 1 çay kaşığı pekmez koyuyorum ılınınca yediriyorum afiyet bal şeker olsun bebişlerimize..
     
  10. 11 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : ELXIXFNAZ
  11. Schirin

    Schirin Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.014
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    canım yaglamı kavuruyorsun?
     
  12. 11 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : ELXIXFNAZ
  13. truf

    truf Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.239
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    bende kaynamış ılımış suya ( su sıcak olursa topak topak oluyor) pirinç ununu koyup cezvede karıştırıyorum. sonra orta ateşte pişiriyorum 1-2 dk a kıvamını sen kendin ayarlıyorsun. eğer sulu istiyorsan ateşte az tutarsın koyu istiyorsan biraz faza tutarsın. karıştırarak pişiriyorum. ocaktan alıp içine 3 ölçem devam maması koyup iyice karıştırıyorum. ılıyınca yediriyorum.
     
  14. 11 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : ELXIXFNAZ
  15. arzuco

    arzuco Biri Beni Durdursun Canım Pro Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.321
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    146
    yok canım yağsız kavuruyorum kavurmadan yapınca çiğ gibi kokuyor
     
  16. 11 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : ELXIXFNAZ
  17. ELXIXFNAZ

    ELXIXFNAZ Meleklerim Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.358
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    108
    hımm ben kavurmadan kaynamış ılımış suya prinç ununu koyup yapıyordum bide kavurmadan deneyeyim pekmezi kaç aydan itibaren ekleyebiliyoruz
     
  18. 11 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : ELXIXFNAZ
  19. arzuco

    arzuco Biri Beni Durdursun Canım Pro Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.321
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    146
    ben 4.ayda pekmez kullanmaya başladım