devam mamasından nasıl yogurt yapılır yardımcı olurmusunuz?

Konusu 'Doğum Yapanlar' forumundadır ve mehtap86 tarafından 20 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    20 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : mehtap86
  1. mehtap86

    mehtap86 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    18 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    343
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaslar ek gıdaya basladım daha yogurt vermedım yapmak ıstıyorum devam mamasından daha saglıklı oluyomus oyle duydum nasıl yapılıyor maya olarak ne kullanıyor acıklarsanız sevınırım
     
  2. 20 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : mehtap86
  3. arzuco

    arzuco Biri Beni Durdursun Canım Pro Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.321
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    146
    daha sağlıklı diye değilde genelde 1 yaşından önce inek sütü verilmez mantığından yola çıkıp mamadan yoğurt yapıyorlar ama süt mayalandıktan sonra sütün 1 yaş öncesi zararı zaten kalmıyor. Mama ile yapılan yoğurt daha tatlımsı oluyor. Ben hep sütten yaptığım için tarif vermem yersiz olur. maya olarak yine yoğurt kullanıyorsun
     
  4. 20 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : mehtap86
  5. selcanefe

    selcanefe herşey güzel olsun Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    493
    Beğenildi:
    24
    Ödül Puanları:
    108
    ebeler mamadan değil sütten yap dediler bana yoğurdu
     
  6. 20 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : mehtap86
  7. ckozkan

    ckozkan Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Ekim 2007
    Mesajlar:
    406
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Normal mamayı ılık hazırlıyorsun 120 ml sonra 1 kaşık yoğurt ilave edip karıştırıp yoğurt gibi mayalanmasını bekliyorsun ama benim yaptıklarım pek iyi olmadı yoğurdu devamlı mayalıyorum mamayla beceremedim
     
  8. 20 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : mehtap86
  9. ELXIXFNAZ

    ELXIXFNAZ Meleklerim Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.358
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    108
    90 ml suya 3 ölçek aptamil koyuyorsun 100 ml elde etmiş oluyorsun parmağını 3 e kadar saydığın da yakmayacak sıcaklıkta olacak çok ılık omasın mayalanmaz 1 tatlı kaşığı yoğurda azar azar ilave et yoğurt ılısın yoğurdu hazırlamış olduğun devam mamasına katıyorsun kapalı küçük bir kapta yapmanı tavsiye ederim üzerini muhakkak ört ve çalkalama 4 saat beklet sonra buzdolabına koy öyle bildiğimiz yoğun bir yoğurt olmuyor koyu ayran gibi ama bebeğin yemesi daha kolay oluyor içine meyve püresi koyabilirsin
     
  10. 20 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : mehtap86
  11. ELXIXFNAZ

    ELXIXFNAZ Meleklerim Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.358
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    108
    100 ml su 1 çay bardağına tekabül ediyor
     
  12. 20 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : mehtap86
  13. yaseminsen

    yaseminsen rabbım sen evladımı koruu Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.499
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    106
    ben yogurdu sutle yapıyorum canım bı zararı oldugunuda dusunmuyorum sut kaynıyor ve ıslemden gecıyor cunku
     
  14. 20 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : mehtap86
  15. sule-46

    sule-46 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.403
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Mamayla biraz cıvık ve tatlımsı oluyor,biri yazmıştı burda doktorun biri 2 saat beklese yeter,önemli olan sütün kesilmesi demiş,artık cıvık olsada takmıyorum,dün doktorumuza da sordum devam sütyle de olur normal sütle de dei,önemli olan direk süt vermemek.Pastörize süt de olurmuş,açık da.
     
  16. 21 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : mehtap86
  17. mehtap86

    mehtap86 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    18 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    343
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    pekı sutle yaparsam hangı sutu kullanım gunluk sutmu pastorıze hangı marka alıyosunuz
     
  18. 21 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : mehtap86
  19. ckozkan

    ckozkan Popüler Üye Üye

    Katılım:
    5 Ekim 2007
    Mesajlar:
    406
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Günlük pastorize sütler var (Pınar, sütaş, yorsan) onlarla daha güzel oluyor