Devam mamasından nasıl yoğurt yapılır?

Konusu 'Doğum Yapanlar' forumundadır ve mahmuriye tarafından 7 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : mahmuriye
  1. mahmuriye

    mahmuriye Yeni Üye Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2008
    Mesajlar:
    271
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar oğlum 4,5 aylık.doktor yoğurt verebilirsin demişti.kendim kurmak istiyorum.mama ile nasıl yapabilirim? ya da normal sütle yoğurdu nasıl kurabilirim?
     
  2. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : mahmuriye
  3. EU3

    EU3 Guest

    ben milupa aptamilden yapıyorum.3 ölçek aptamile 90 ml.kaynatılıp lıtılmış su ekleyıp (serçe parmağımın dayanabıleceği sıcaklıkta) karıstırıyorum.bu karısıma 1 tepeleme cay kasıgı yogurt ekleyıp yavasca karıstırıyorum.ve mayalamaya bırakıyorum.gerci ben arzum bebe yoğurt yapma makınası kullanıyorum ama dısarıda kaldığımda bardagın ıcınde ıyıce sarıp yapıyorum.enson 2 saat buzdolabında bekletınce daha yoğun oluyor.altında kalan suyunu karıstırırsan daha sulu olur.ben suludan yoguna doğru vermeye basladım.
     
  4. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : mahmuriye
  5. SEVCAN_84

    SEVCAN_84 Üye Üye

    Katılım:
    17 Ocak 2007
    Mesajlar:
    845
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    18
    canim bizde evde yaptik inanilmaz gaz yapti çocuğa...doktorumuzda danone verebileceğimizi söyledi ben normal yoğurt kullaniyorum gazda yapmiyor...
     
  6. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : mahmuriye
  7. mahmuriye

    mahmuriye Yeni Üye Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2008
    Mesajlar:
    271
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    canım benim bebeğim çok gazlı.o yüzden doktor yoğurdu sade verme dedi.pekmezle karıştırınca gazını alıyormuş.aklında bulunsun.doktor bana pekmezle ver dedi.
     
  8. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : mahmuriye
  9. nergiz tunalxix

    nergiz tunalxix Yeni Üye Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2008
    Mesajlar:
    414
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    normal yoğurttan kastın sütaş, tikveşli vs mi?
    eğer öyle ise hergün günlük mü alıyorsun yoksa birkaç gün kullanıyormusun?
    bende ne sütten nede mamadan beceredim şu yoğurt işini.
     
  10. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : mahmuriye
  11. EU3

    EU3 Guest

    kızlar bence yoğurdu uğrasın azmedın ve kendınız yapın hazırlarda katkı maddesı var ve gunlukde değiller.inanın bırkac denemeden sonra tutacaktır.zaten mamadan yapınca cok yoğun olmaz ondan moralınızı bozmayın ve aman aman gunluk yapın.benım kızım yemıyordu ılk cok uzuldum ama azmettım farklı lezzetlerle denedım ve sımdı sadede yıyor.size bir öneri.kuru kayısıyı ama kukurtsuz olanı gun kurusu denılıyor suda haslayın blendırdan gecırıp yoğurda karıstırın.kızım boyle cok sevdı hem gaz problemıde olmaz.ama hergun denemeyın sonra ishal olur:) haftada ıkı yeterlı.yada sevdığı bır meyveyi once tatdırın arada yoğurt verın oda yedırıyor.
     
  12. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : mahmuriye
  13. ELXIXFNAZ

    ELXIXFNAZ Meleklerim Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.358
    Beğenildi:
    13
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Canim ben de ilk devam mamasiyla yapiyordum doktorumuz anne sütü aliyorsa devam mamasina gerek yok diyince pinarin yeni çikan sütleri varya onlardan yapiyorum şimdi
     
  14. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : mahmuriye
  15. ELXIXFNAZ

    ELXIXFNAZ Meleklerim Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.358
    Beğenildi:
    13
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    CANIM HANGİ PEKMEZİ VERİYORSUN ÜZÜM PEKMEZİMİ KAÇINCI AYDA BAŞLADIN VERMEYE BENDE VERMEK İSTİYORUM AMA DOKTORADA SORMAYI UNUTMUŞUM :uhm:
     
  16. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : mahmuriye
  17. ELXIXFNAZ

    ELXIXFNAZ Meleklerim Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.358
    Beğenildi:
    13
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    devam maması ile yoğurt yapımı
    3 ölçek mamayı (biraz sıcak yani elinle sıcaklığı hissedilir olacak) hazırla ,içine 1 tepeleme çay kaşığı yoğurdu mamadan kaşık kaşık alıp ılıt mamaya ilave et karıştır .havalar sıcak sarmana gerek yok. Kapaklı minik bir kavanozda yparsan daha iyi olur. 4-5 saatte oluyor sonra buzdolabında soğut.Ama ılıkken taze mayalanınca da verebilirsin dolapta sadece biraz daha katılaşıyor hemen açarsan sulanır.
     
  18. 7 Eylül 2008
    Konu Sahibi : mahmuriye
  19. ELXIXFNAZ

    ELXIXFNAZ Meleklerim Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.358
    Beğenildi:
    13
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    normal sütle yoğurt yapımı
    Yoğurt yapılışında önemli nokta sütün sıcaklığı. Süte parmağınızı sokup yediye kadar sayın, eliniz sütün sıcaklığına dayanacak bir ısıda olmalı. Sütün çok ılık olması yoğurdun mayalanmasını engelliyor.

    Küçük bir kasede bir çay kaşığı yoğurdu ılık süt ile iyice ezerek hazırlamış olduğunuz bir litre ılık süte katın ve karıştırın. Etrafını sıcaklığını muhafaza etmesini sağlayacak kalın bir örtü ile sarın, bir sofra bezine sarıp üzerine bir mont gibi bir şeylerde örtebilirsiniz. Beş altı saat sonra açın ve buzdolabına koyun. Açtıktan sonra yoğurdu fazla sarsmadan buzdolabına koyun ve bir süre buzdolabında tutun. Ben genelde yoğurdu akşam üzeri mayalıyorum gece açıp dolaba koyuyorum.Sabaha kadar dolapta bekleyince daha güzel oluyor.
    ben bu yazıları internetten almıştım bilgisayarda dosya açıp önemli bilgileri ekliyorum arkadaşın kayısılı tarifinide ekledim teşekkür ederim