Deve Tabanı Baklava-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 çay bardağı zeytinyağı
    2 çay bardağı su
    2-3 damla limon
    Yeteri kadar un (Yumuşak bir hamur için)
    Açmak için :
    1 paket nişasta
    1 çay bardağı un
    İçi için :
    1 su bardağı çekilmiş ceviz
    Üzeri için : 250 gr tereyağı (kızdırılmış)
    Şerbeti için :
    2 su bardağı şeker
    1 su bardağından biraz fazla su
    5 damla limon suyu

    Zeytinyağı, su ve limon suyunu karıştırıp içine unu azar azar ekleyin. Elle çırpın. Cıvık bir halde iken un katarak fazla sert olmayan bir hamur tutun. 20 dakika üzerine bez örtup hamuru dinlendirin.
    Hamurdan 12 adet cevizden biraz büyük bezeler koparın. Üzerine nişastalı un karışımı serpin. Oklava ile çarşı yufkasından biraz daha büyük olarak, nişastalı un yardımı ile açın. Her bir yufkayı karşılıklı kenarlarından ortaya doğru dört bir kenarından toplayın.(büzerek).
    Ortadaki büzülmüş kısma ceviz koyup, uç kısmından ortaya doğru kapatın. Fırın tepsisine yavaşça çevirin. Üzerine kızdırılmış tereyağını dökerek fırına verin.
    Pembeleşince fırından alın. Kızgınlığı gittikten sonra ılındırılmış şerbeti üzerine döküp servise sunun.
    alıntıdır