Dil Filetosu - Mezon/Fransa

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 16 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    16 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    Balık filetolarını hafifçe dövüp yassılaştırın, içini dışına getirip üçe katlayın.
    Dibi düz küçük bir tencereyi margarinle yağlayıp soğanı serpin. Balıkların katlanmış kısmını alta getirerek balıkları soğanın üzerine dizin.
    Üzerlerine tuz, biber, domates, beyaz şarap, mantar ve balık suyunu ilave edin. Kapağını kapatıp ağır ağır kaynatarak 7-8 dakika pişirip ateşten alın.
    Bir kevgirle balıkları ve mantarları susuz olarak bir ograten tabağına çıkarın. Tereyağı ile unu karıştırıp balıkların suyuna ilave edin.
    Bir çırpma teli ile karıştırıp ağır ağır 2 dakika kaynatın
    Yumurta sarısını krema ile karıştırıp sosun içerisine karıştırarak ilave edin. Ateşten alıp balıkların üzerine dökün.
    Üstten hızlı ateşli fırında üstü renk alana kadar birkaç dakika kızartın ve servis edin.