Dip Soslu Kolay Kıtır

Konusu 'Sandviç - Kanepeler' forumundadır ve Elif tarafından 26 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    26 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.632
    Beğenildi:
    5.166
    Ödül Puanları:
    438
    Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın. Taze soğanı incecik kıyın. Bir kapta tereyağı, soğan, biberiye, kekik ve mercanköşkü iyice karıştırın. Karışımı lavaş ekmeklerin üzerine sürün. Üçgen şeklinde dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerleri pembeleşinceye kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.
    Dip sosu hazırlamak için taze naneyi kıyın. Tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın. Peyniri ufalayıp tereyağı, nane, süt kreması ve karabiberi bir kapta iyice karıştırın.Servis kâsesine alıp üzerini taze nane yapraklarıyla süsleyin. Hazırladığınız kıtırlarla birlikte servis yapın.
    Afiyet olsun
    kaynak:yemektarifi.ara.gen.tr