Diplomat Çorbası * fotolu

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve mandalings tarafından 20 Ocak 2010 başlatılmıştır.

    20 Ocak 2010
    Konu Sahibi : mandalings
  1. mandalings

    mandalings Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.451
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Tarif, bir zamanlar gazete ile birlikte verilen bir dergiden.

    Yağ ile küçük doğranan soğan kavurulur. Un eklenir, biraz daha çevirilir. Tavla zarı büyüklüğünde doğranan sebzeler ve kornişonlar ilave edilir. Biraz daha kavurduktan sonra tavuk suyu eklenir. Her zamanki gibi, çorba suyunu önce az koyup, gerekiyorsa sıcak olarak ilave etmeli.

    1 tavuk göğsü ( Haşlanmış, küp küp doğranmış.)
    - 1 orta boy kereviz
    - 2 orta boy havuç
    - 2 patates
    - 1 kuru soğan
    - 9-10 adet kornişon
    - 1 çorba kaşığı tepeleme un, tereyağ
    - Tavuk suyu, karabiber
    Terbiye için:
    - 1 yumurta sarısı
    - 1/2 su bardağı turşu suyu

    Sebzeler pişince önce doğranan tavuk etleri koyulur, sonra da turşu suyu ile yumurta sarısı çırpılır, biraz çorba suyundan alınarak ılıştırılır, çorbaya katılır. 5 dk. kadar kaynadıktan sonra ateşten alınır.
    - Kereviz yapraklarıyla ikram edilir.

    Not: Turşu suyu tuzlu olduğu için ilave tuza gerek yok. Yeterli oluyor.
     
  2. 20 Ocak 2010
    Konu Sahibi : mandalings
  3. mandalings

    mandalings Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.451
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]

    alıntı
     
    Son düzenleme: 20 Ocak 2010