Diyarbakır'dan Yemek Tarifleri

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve EU1 tarafından 9 Ağustos 2007 başlatılmıştır.

    9 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    Diyarbakır'dan Yemek Tarifleri
    Patlıcan meftunesi
    Hazırlanışı: Bir tencere içinde yağda gerekli miktarda et iyice kızartılır, doğranmış sivri biber ilave edilir. Daha sonra salça ve pul biber iyice kızartılır. Az tuzlu suda doğranmış patlıcanlar bolca yıkanıp tencereye konur. Biraz pişirilir, doğranmış domatesler ilave edilir. Bir müddet sonra yemek kaynadıktan sonra, bir miktar süzülmüş sumak suyu ilave edilir. Yemek kaynatılır. Piştikten sonra ocaktan alınır. Ezilmiş sarımsak yemeğe katılır, servise sunulur.

    Ekşili etli dolma
    Hazırlanışı:
    Dolma içi: Kuyruk tarafından seçilen yağlı etler küçük küçük doğranır, doğranmış soğan, sivri biber, domates, pirinç, baharat, tuz, pul biber, salça, sıvı yağ ile süzülmüş sumak suyu ile karıştırılıp dolma içi hazırlanır.

    Daha sonra haşlanmış lahana ve oyulmuş patlıcan, kabak ve domateslerin içine doldurulup tencereye dizilir. Süzülmüş sumak suyu yeteri kadar ilave edilir, dolmaların dağılmaması için yassı bir taş dolmaların üzerine konur. Kaynayıncaya kadar pişirilir. Ocaktan alınır, tencerenin kapağı 15 dakika kadar açılmaz. Daha sonra servis yapılır.

    İçli köfte
    Köfte içi hazırlanması: Yağsız kıyma, ufak doğranmış kuru soğan, pul biber, baharat, kara reyhan ve maydanoz iyice kızartılıp pişirilir ve soğumaya bırakılır.
    Bulgurun hazırlanışı: Köftelik bulgur ile döğme kırıntısı birbiriyle karıştırılıp biraz tuz ve sıcak su ilave edilir. Yarım saat bırakılır, köftelik hamur haline gelir. Köftelik iyice yoğrulur. Hazırlanan hamur yumurtadan küçük şekilde ayrılır, köfte içi açılır.

    Pişirilmesi: İçi açılan köftelere hazırlanan iç doldurulup kapatılır. Kaynatılan suyun içine köfteler bırakılır. Köfteler kaynayan suda haşlanmış olarak su yüzüne çıkarsa pişmiş olur. Daha sonra yumurtalar kırılıp çırpılır ve haşlanmış köfteler yumurtaya batırılıp tavada kızartılır servise hazır hale gelir.
     
  2. 5 Ekim 2009
    Konu Sahibi : EU1
  3. sinamin

    sinamin Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Ekim 2009
    Mesajlar:
    2
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    slm arkadaşlar ben bu diyarbakır içli köfteyi öğrenmek istiyorum ama şu döğme kırıntısı nedir onu anlamadım bulgurmu oluyor oda acaba yardımcı olurmusunuz bursaı çok güzel harikasınız kızlar ya dün üye oldum çıkamadım inanınkaydirigubbakcemile3
     
  4. 22 Ekim 2009
    Konu Sahibi : EU1
  5. diyabedo

    diyabedo Guest

    bide hılolik var onu es geçmeyelim , ben bayılırım şahsen opuyorumnanaktan
     
  6. 5 Kasım 2009
    Konu Sahibi : EU1
  7. berfilya

    berfilya Aktif Üye Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2009
    Mesajlar:
    9
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Doğu yemeklerine bayılıyorum.Ellerinize sağlık:nazar: