Diyet Balıklı Pilav Tarifi

Konusu '* Diyet Özel Menü' forumundadır ve evlibarkli tarafından 10 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    10 Nisan 2009
    Konu Sahibi : evlibarkli
  1. evlibarkli

    evlibarkli Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.467
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    porsiyon başına 385 kalori içerir



    1 su bardağı pirinç
    200 gr dilimlenmiş beyaz balık
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 kahve fincanı beyaz şarap
    2 adet doğranmış soğan
    maydanoz, zeytinyağı, tuz
    4 su bardağı sebze suyu
    1 kahve fincanı parmesan

    Tereyağı, soğan ve 2 kaşık sebze suyunu pembeleşinceye kadar pişirin. Şarapta bekletilmiş balığın yarısını ve pirinci ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Şarabı ilave edin. Pirinç yumuşayana kadar yaklaşık 18 dakika pişirin. Sıcak sebze suyunu azar azar ilave edin. Kalan balığı hafifçe yağlanmış bir tavada pişirin. Pilav hazır olunca parmesan, tuz ve maydanozu ekleyin. Karıştırıp tabaklara bölüştürün ve ayrı pişirdiğiniz balık dilimleriyle üzerini süsleyin.