Diyet Balıklı Pilav

Konusu '* Diyet Özel Menü' forumundadır ve Elif tarafından 15 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    15 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    porsiyon başına 385 kalori içerir



    1 su bardağı pirinç
    200 gr dilimlenmiş beyaz balık
    2 çorba kaşığı tereyağı
    2 adet doğranmış soğan
    maydanoz, zeytinyağı, tuz
    4 su bardağı sebze suyu
    1 kahve fincanı parmesan

    Tereyağı, soğan ve 2 kaşık sebze suyunu pembeleşinceye kadar pişirin. balığın yarısını ve pirinci ilave edin. Kısık ateşte pişirin. Pirinç yumuşayana kadar yaklaşık 18 dakika pişirin. Sıcak sebze suyunu azar azar ilave edin. Kalan balığı hafifçe yağlanmış bir tavada pişirin. Pilav hazır olunca parmesan, tuz ve maydanozu ekleyin. Karıştırıp tabaklara bölüştürün ve ayrı pişirdiğiniz balık dilimleriyle üzerini süsleyin