Diyet Lahmacun

Konusu '* Diyet Özel Menü' forumundadır ve evlibarkli tarafından 9 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    9 Nisan 2009
    Konu Sahibi : evlibarkli
  1. evlibarkli

    evlibarkli Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.467
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Diyet yemekler hazırlarken baharat kullanmamanızı öneririz.



    hamuru için;
    3 su bardağı light un
    Yarım paket yaşmaya
    Tuz
    Su
    Harcı için:
    100 gram dana kıyma
    2 adet soğan
    1 tutam maydanoz
    2 adet domates
    3 adet biber
    Tuz

    Light unun ortasına yarım paket yaşmayayı alın. Ilık su ilavesi ile mayayı eritin.
    Daha sonra unun üzerine tuzunu ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamur mayalanırken
    doğrayıcıya maydanozu, biberi, domatesi, soğanı alıp püre yapın.Dana kıyması ile karıştırın.Biraz zeytinyağı, tuz ve baharat ilave ederek yumuşak kıvamda bir iç hazırlayın. Mayalanan hamurdan parçalar kopartıp beze yapıp açın.Üzerine harçtan elinizle yayın. 180 derecede alt üst kızarana kadar pişirin. Üst üste koyarsanız pişen lahmacunlar sıcaklıkları ile yumuşak kalır. Daha sonra yeşillik ve limonla servis yapın.