Diyet Patlıcan Musakka

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve Talya tarafından 20 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    20 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Talya
  1. Talya

    Talya Prenseslerim Selin&Naz Üye

    Katılım:
    7 Şubat 2008
    Mesajlar:
    1.919
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    148
    Çok Hafif Patlıcan Musakka

    Patlıcanların kabuklarını soyup halka halka doğrayın ve tuzlu suda beklemeye bırakın

    300 gram kıyma
    3 patlıcan
    4-5 domates
    3 yeşil biber
    1 büyük soğan
    3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
    tuz karabiber
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    1tatlı kaşığı domates salçası

    Domatesleri kabuksuz küp küp,soğanları yemeklik ve biberleri halka halka doğrayın
    yayvan bir tencerenin en altına kıymayı çiğden yayın.Üstüne yağı gezdirin,üzerine soğan ve biberleri,onun üzerine patlıcanları ve en üste domatesleri yayın salça ve tuz ekleyip ,biraz sıcak su gezdirin,önce kaynayıncaya kadar hararetli daha sonra kısık ateşte pişirin ,piştikten sonra karabiber ekleyin.
    Patlıcanı çok seviyorum ama rejimde yapıyorum diyorsanız bu yemek tam size göre,az yağlı leziz bir yemek...
     
    Son düzenleme: 20 Nisan 2009
    darned bunu beğendi.