Diyet yaparken öğle / akşam yemeklerinde yiyebileceğim sebze yemekleri neler olabilir

Konusu 'Diyet Yöntemleri ve Deneyimlerimiz' forumundadır ve asusi tarafından 1 Mart 2007 başlatılmıştır.

    1 Mart 2007
    Konu Sahibi : asusi
  1. asusi

    asusi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2007
    Mesajlar:
    82
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    çalıştığım için çok zorlanıyorum,ne yapsam ,ne yesem,evde bol bol karnıbahar,brokoli,kabak bulundurmaya çalışıyorum.bana ne önerirsiniz,bu çok az kalorili ekmeksiz yenebilecek yemeklerden ne yapabilirim?
     
  2. 2 Mart 2007
    Konu Sahibi : asusi
  3. canavar

    canavar Yılmak yok. Yola devam... Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    3.271
    Beğenildi:
    109
    Ödül Puanları:
    353
    brüksel lahanası ii bir seçim olabilir kabızlığıda ii geliyor.
     
  4. 2 Mart 2007
    Konu Sahibi : asusi
  5. therita

    therita Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    82
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    brüksel lahanasının salatası çok güzel oluyor hem tok tutuyor bunlar karnııbahar kabak..

    ama hergün hergün yiyince bıkkınlık oluşuyo
     
  6. 2 Mart 2007
    Konu Sahibi : asusi
  7. Nilhan75

    Nilhan75 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2007
    Mesajlar:
    138
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    kabakları sarımsak,domates,kuru nane,az pirinçle pişirebilirsizn,çok az z.yağı ile yanına yoğurtla süper oluyo kanımca :)) ya da sadece haşlayıp üzerine sarımsaklı yoğurt ,pul biber mesela...
    ben karnıbahar ve lahanayı salata gibi seviyorum ,haşlayıp üzerine limon+z.yağı ya da sirke + z.yağı ve pul biber yine...
    pul biber metobalizmayı hızlandırıyormuş!
    brokoliyide haşlayıp üzerine samısak+limon+z.yağı sosla yiyebilirsin.
    onun dışında az kalorili tok tutan çorbalr yapabilirsin;kereviz,havuç,patates küçük küçük doğra hiç yağsız pişir,limonlu,karabiberli acıktıkça iç!
    bol bol ıspanak yemeği...
    ve tabii salata!
     
  8. 3 Mart 2007
    Konu Sahibi : asusi
  9. bberrinn

    bberrinn Aktif Üye Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    97
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Ekmeği tamamen kesmeyin,beyaz yerine kepeği alınmamış tam buğday ekmeği ve rafine edilmiş beyaz şeker yerine esmer şeker kullanın
     
  10. 3 Mart 2007
    Konu Sahibi : asusi
  11. CaRMiN

    CaRMiN Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    602
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    86
    Walla ben rendelenmiş kabağı tavada 1 damla zeytin yağında soteliyorum, yoğurtlayıp yiyorum.. Çok lezzetli, doyurucu ve kolay oluyo.. Tavsiye ederim..
     
  12. 3 Mart 2007
    Konu Sahibi : asusi
  13. Nilhan75

    Nilhan75 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2007
    Mesajlar:
    138
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    çavdar ekemeğini daha çok tavsiye ediyomuş diyetisyenler sebebi ise daha tok tutuyomuş!
     
  14. 18 Mart 2007
    Konu Sahibi : asusi
  15. asusi

    asusi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2007
    Mesajlar:
    82
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Kızlar güzel tarifler buldum:1yes2:

    ıspanaklı ekmek:

    Ispanakları yıkayıp, doğrayıp, soğanla birlikte az yağla kavurun. Kavrulduktan sonra kaşıkla ıspanaklardan alıp kepekli tost ekmeklerinin üzerine yayın. Onun üstüne bir dilim kaşar peynir koyup, üzerine kırmızı biber serptikten sonra fırın ızgarasında hafif kaşarlar eriyene kadar tutun. 2 yada 3 tost ekmeğini geçmeyecek şekilde yanında ayranla birlikte yiyebilirsiniz.
     
  16. 18 Mart 2007
    Konu Sahibi : asusi
  17. asusi

    asusi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2007
    Mesajlar:
    82
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Karnıbahar Köftesi**

    Malzemeler: 1 adet karnabahar, 100 gr yağsız beyaz peynir, 1 bardağa yakın süt, 6 adet yumurta, Tuz, Karabiber

    Yapılışı: Karnabaharı sirkeli suyla güzelce yıkayıp süzdükten sonra kaynamakta olan suyun içine atın. Tuz ekleyin, kaynamaya başladıktan 5 dk sonra atşeten indirin, suyunu süzün. Karnabaharı, robottan geçirerek püre haline getirin. Beyaz peyniri, yumurtaları, sütü, tuzu, karabiberi ekleyin. Hepsini iyice karıştırdıktan sonra az yağla yağlanmış bir kek kalıbına boşaltın. Sıcak su dolu bir başka kabın içine yerleştirip 200 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
     
  18. 18 Mart 2007
    Konu Sahibi : asusi
  19. asusi

    asusi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2007
    Mesajlar:
    82
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Nohutlu Kısır**

    Malzemeler: 1/2 su bardağı haşlanmış bulgur, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 2 adet orta boy domates ince kıyılmış, 1 adet taze soğan ince kıyılmış, 2 diş sarımsak soyulmuş ve ezilmiş, 2 su bardağı ince kıyılmış maydanoz, 3 yemek kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, Tuz, Karabiber

    Yapılışı:
    Malzemelerin hepsini bir salata kasesine koyup, iyice karıştırın. Servis yapmadan önce buzdolabında 30 dk dinlendirin.