Doğa kepek...

Konusu 'Sağlıklı Beslenme' forumundadır ve buse0909 tarafından 18 Mart 2010 başlatılmıştır.

    18 Mart 2010
    Konu Sahibi : buse0909
  1. buse0909

    buse0909 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Mart 2010
    Mesajlar:
    39
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    arkadaslar bagırsak sorunumu çözmek için eczaneden ilaçlar aldım....çeşitli formüller meyveler tükettim...ama yok yok!!!!hiçbiri kalıcı bi çözüm deil geçici bi çözüm oldu...doktorum bi de doğa kepek adlı ürünü önerdii...aranızda kullanan var mı????? veya bagırsak problemine çözüm bulmus olan???



    Kepekli un, içerdiği buğday kepeği nedeniyle lif (posa) yönünden oldukça zengindir. Bağırsaklarda hacim oluşturarak hem tokluk hissi uyandıran, hem de bağırsak kanseri oluşması riskini azaltan lifli yiyecekler, ayrıca diyet yapan kişilerde sıkça karşılaşılan kabızlığı önler ve kandaki yağların (kolesterolün) yükselmesini engeller. Bu nedenle, diyet yaparken kalorisi düşük fakat tok tutucu özelliği yüksek olan yiyecekleri tüketmek gerekir.

    Uzun yıllar, posanın insan beslenmesi ve sağlığı üzerinde tesiri olabileceği düşünülmemiştir. Hatta posa hazmedilmediği ve besleyici bir değer taşımadığı için gereksiz bir madde olduğu kabul edilmekteydi. Bunun için de yiyeceklerin posadan arındırılması için uğraşılmıştır. Bu sebeple tahıl unları çok ince eleklerden geçirilerek kepek kısmı çıkarılmıştır. Son yıllarda yapılan ilmî çalışmalar neticesi, sindirim sisteminin düzenli çalışabilmesi için, vücuda bir mikdar posa alınmasının gerekli olduğu anlaşılmıştır. Posa, sindirim sisteminin hareketlerini düzenlediği gibi barsaklarda meydana gelen zararlı maddelerin dışkı ile dışarı atılmasını sağlamaktadır. Posanın barsakla hâsıl olan veya barsağa giren bâzı toksik maddelerin etkisini önlediği tesbit edilmiştir. Bu müsbet tesirler yanında tahılların kepek kısmında bol bulunan fitik asit adlı bir madde, diyetteki kalsiyum, demir ve çinko mineralleri emiliminde azalmalara yol açmaktadır. Tahıllarda, fitik asidi parçalayan ve fitaz adı verilen bir enzim bulunmaktadır. Kepeğin bu menfi tesirini önlemek için kepekli unların hamur hâline getirilmesi, mayalandırılması ve ondan sonra çeşitli mamuller (ekmek bisküvi gibi) yapılması gerekmektedir. Mayalı hamur hâline gelişte fitaz enzimi etkisiyle fitik asit parçalanmakta ve tesirsiz hâle gelmektedir. Son zamanlarda kişi diyetlerinde, kepek ve kepekli unların bulunmasına ehemmiyet verilmeye başlanılmıştır.
    Hiç elenmemiş unlar ve içine ayrıca kepek katılarak posa oranı arttırılmış unlarla yapılan mayalı ekmekler ve bisküviler, posayı az yeme alışkanlığı kazanmış toplumlarda, tüketimi giderek artan gıdâlar hâline gelmektedir. Gerçekten özellikle buğday kepeği faydalı tesiri olan posa maddelerini daha çok ihtivâ etmektedir. Bu sebeple kepekli esmer ekmek ve kepekli bisküviler tercih ve hekimler
    tarafından tavsiye edilmektedir. Ekmek ve bisküvilerin bol kepekli olmaları halinde kalori değerleri azalmakta protein ve vitamin muhtevâları ile posa mikdarları ise önemli oranda artmaktadır. Yapılan incelemelere göre, kurutulmuş buğday kepeği içinde yaklaşık yüzde 48 oranında posa bulunmaktadır. Bu nitelikteki kepekten, 80 gram bisküvi ununa 20 gram karıştırılarak yapılan bisküviler ile normal bisküviler arasında önemli farklar tesbit edilmiştir. Şekerli bisküvilerin daha yüksek kalorili olduğundan şişmanlar için mahzurlu olabileceği, kepekli bisküvilerde ise besin değerlerinin arttığı ve kalorinin azaldığı görülmektedir.
    Kepekli ekmek ve bisküvilerin satın alınmaları hâlinde dikkat edilmeleri gereken en önemli hususlar, bu mâmullerin mayalandırılmış hamurla îmâl edilmeleri ve kepek miktârının daha fazla olmasıdır.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 19 Mart 2010
  2. 19 Mart 2010
    Konu Sahibi : buse0909
  3. sirm6n

    sirm6n Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Şubat 2010
    Mesajlar:
    86
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    öncelikle geçmiş olsun,benim de böyle bir sorunum vardı fakat ben hiç ilaç denemedim son iki aydır sabahları içtiğim ılık suyla şimdilik bu sorundan kurtuldum denemenizi tavsiye ederim umarım aynı etki sizde de olur acil şifalar dilerim:teselli:
     
  4. 19 Mart 2010
    Konu Sahibi : buse0909
  5. Catharsis

    Catharsis Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    12 Mart 2009
    Mesajlar:
    6.012
    Beğenildi:
    4.947
    Ödül Puanları:
    163
    ben tam tahıllı undan ekmek yapıp tüketiyorum. beyaz ekmek yemiyorum. makarnayı da kepekli kullanıyorum.
    spor yapmaya gayret ediyorum.
    bol su içiyorum.
    özellikle arkadasın dedıgı gıbı ac karnına ılık su çok işe yarıyor..
    bu sorunu hallettim gibi..
     
  6. 20 Mart 2010
    Konu Sahibi : buse0909
  7. buse0909

    buse0909 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Mart 2010
    Mesajlar:
    39
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ılık su bnde etkısını gostermedı ıste:KK43: ayrıca dıyet yapıyorum zaten bol su bol spor etkısı olsa ben gorurum ama yok onunda bı etkısı :KK43:makarnada yemıyorum zaten beyaz ekmek dııl kepek bıle gunde 1dılım