Doğal etsuyu tableti.....

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve zxuxm@rxuxt tarafından 23 Temmuz 2007 başlatılmıştır.

    23 Temmuz 2007
    Konu Sahibi : zxuxm@rxuxt
  1. zxuxm@rxuxt

    zxuxm@rxuxt Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    769
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    Hanımlar merhaba nasılsınız?Yıllardır mutfağımda uyguladığım,belki sizlerin de keşfettiği !!! bir tariften bahsedeceğim..
    Tavuğu haşladıktan sonra ,suyunu bildiğimiz buzdolabının buz kalıplarına döküp,buzlukta dondurun.Daha sonra kalıplardan çıkararak buzdolabı poşetlerinde muhafaza ederken,lazım oldukça pilavınız da,çorbanız da kullandıkça eminim bana dua edeceksiniz.
     
  2. 24 Temmuz 2007
    Konu Sahibi : zxuxm@rxuxt
  3. Yalnxixz82

    Yalnxixz82 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Haziran 2007
    Mesajlar:
    120
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Ya şaşırdım okuyunca.Çok basit niye benim aklıma gelmediki dedim.Teşekkürler gerçekten.Hazır tabletler sağlığa zararlı diye duymuştun o yüzden kullanmıyordum.Muhakkak deneyip kullanıcam çok teşekkürler paylaştığın için
     
  4. 24 Temmuz 2007
    Konu Sahibi : zxuxm@rxuxt
  5. EU1

    EU1 Guest

    canım cok tesekkur edrım valla cok ıyı fıkır paylaştıgını ıcın saol arkaadsım:1hug:
     
  6. 25 Temmuz 2007
    Konu Sahibi : zxuxm@rxuxt
  7. biranne54

    biranne54 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2007
    Mesajlar:
    693
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    108
    güzel bir fikir.paylaştığın için teşekkürler.
    ben de limonu sıkıp buz kalıplarına koyuyorum sıkıştığımda çıkarıp eritip kullanıyorum.hazır limon sularını kesinlikle kullanmam,onlar tamamen kimyasal.
     
  8. 25 Temmuz 2007
    Konu Sahibi : zxuxm@rxuxt
  9. tiviti

    tiviti GELDİN DÜNYAMIZ OLDUN... Üye

    Katılım:
    6 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    847
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    aa gerçekten çok güzel bi fikir hiç aklıma gelmemişti hemen uyguluycam sağolasın canım.
     
  10. 10 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : zxuxm@rxuxt
  11. celibon

    celibon Guest

    annemde yıllardır öyle yapıyor ve çok lezzetli oluyor.
     
  12. 12 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : zxuxm@rxuxt
  13. riçiya

    riçiya Aktif Üye Üye

    Katılım:
    15 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    43
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    a.sbende et ve tavuk suyunu bu yöntemle kullanıyorum özellikle bebegi olanlar için cok rahat oluyor
     
  14. 13 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : zxuxm@rxuxt
  15. bera-berrak

    bera-berrak Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    467
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    ben de dondurucuya koyarım et ve tavuk suyunu ama buz kalıplarına koymak hiç aklıma gelmemişti,iyi fikir doğrusua.sama 1 küp atınca yeterli olmaz sanki,ben yine küçük kaplara koymaya devam ederim herhalde:1rolleyes:
     
  16. 13 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : zxuxm@rxuxt
  17. zxuxm@rxuxt

    zxuxm@rxuxt Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    769
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    a.ssen bilirsin canım,ama gerekirse birkaç tablet birden kullanabilirsin
     
  18. 13 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : zxuxm@rxuxt
  19. BenTulis

    BenTulis KURŞUN KALEM Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    720
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    Ayşemimim canım çok pratik ve çok hoş bir yöntem.
    Aklıma gelmişken ben de bir hoşluk çıtlatayım.Buzluğa limon suyu ve nane suyunu(naneyi kaynar suyla dekleyip) karıştırdıktan sonra koyuyorum.
    Meyve suyu,kola,soda gibi ikramların içine bu buzdan koyunca,çok hoş bir mentol ve limon aroması veriyor.