Doğal karışımlarla evde tedavi!

Konusu 'Anti-Aging - Sağlıklı Yaşam ve Yaşlanma' forumundadır ve eylul77 tarafından 13 Kasım 2009 başlatılmıştır.

    13 Kasım 2009
    Konu Sahibi : eylul77
  1. eylul77

    eylul77 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.351
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    108
    Doğal karışımlarla evde tedavi!
    Mide rahatlatıcı...
    Dümdüz bir karına sahip olmak için düzenli olarak mekik çekiyor, pilates yapıyorsunuz ama mideniz su toplayıp şişince ya da kabız olunca, bütün bu çabalarınız boşa gidiyor. Bu tarif midenize çok iyi gelecek. İçeriğinde sindirim sistemini sakinleştiren papain enzimi ve potasyum bulunuyor, 4 gramlık lif de mideyi rahatlatıp karnınızın düzleşmesine yardımcı olacak. Zencefil ve nane, mide bulantısını giderip gazı alarak neresi ferahlatır. Yoğurttaki probiyotik maddeler de sindirim sistemindeki bakterileri harekete geçirip gazı bertaraf edebilir.

    Malzemeler:
    240 gr papaya, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış 240 gr şeftali, 1 orta boy armut, doğranmış 1 çorba kaşığı keten tohumu (dövülmüş), 1 çay kaşığı zencefil, dilimlenmiş 6 adet nane yaprağı, 120 gr yağsız yoğurt, 6 adet buz küpü

    Bu malzemelerden 3 porsiyon çıkıyor. 1 porsiyonunda: 109 kalori, 2 gram yağ, 0.5 gram doymuş yağ, 21 gram karbonhidrat, 15 miligram sodyum, 4 gram lif, 4 gram protein bulunuyor.
     
  2. 13 Kasım 2009
    Konu Sahibi : eylul77
  3. eylul77

    eylul77 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.351
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    108
    Yaşlanmayı önleyici...
    Orman meyveleri içeren bu güzellik iksiri, cilt pürüzsüzleştirici etkisi sayesinde dermatologlardan puan toplayacak: E Vitamini içeren buğday ruşeymi (buğdayda filizlenmenin gerçekleştiği bölge), keten tohumunda bulunan omega-3 yağları ve orman meyvelerindeki C vitamini, cilt için oldukça faydalı. ‘Skinny Chicks Don't Eat Salads’ kitabının yazarı Uzman Diyetisyen Christine Avanti, cilt hücrelerini bir arada tutarak kırışıklıkları gideren kolajen üretimi için mutlaka C vitamini almak gerektiğini hatırlatıyor. Avokadoda bulunan bir çeşit tekli doymamış yağ olan oleik asit de önemli bir kırışıklık giderici.

    Malzemeler:
    240 gr yaban mersini, 240 gr vişne (çekirdekleri çıkarılmış), 120 gr çilek, çeyrek avokado, soyulmuş ve çekirdeği çıkarılmış 2 çorba kaşığı buğday ruşeymi, 2 çorba kaşığı keten tohumu (dövülmüş), 120 gr yağsız yoğurt, 1 bardak küp buz.

    Bu karışımdan 3 porsiyon çıkıyor. 1 porsiyonunda: 153 kalori, 5,6 gram yağ, 1 gram doymuş yağ, 23 gram karbonhidrat, 35 miligram sodyum, 5 gram lif, 6 gram protein bulunuyor.
     
    Son düzenleme: 13 Kasım 2009
  4. 13 Kasım 2009
    Konu Sahibi : eylul77
  5. eylul77

    eylul77 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.351
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    108
    Bağışıklık arttırıcı...
    Mango, kavun, ananas gibi meyvelerde bulunan beta-karoten ve C vitamini, vücudunuzu hastalıklara karşı güçlendirecek. ‘The F-Factor Diet’ kitabının yazan Doktor Tanya Zuckerbrot, akyuvar ve antikorların üremesi için C vitamini içeren besinler tüketmenizi öneriyor. Badem ve badem sütü de vücudun savunmasını sağlayan çinko içeriyor.

    Malzemeler:
    240 gr mango (soyulmuş, çekirdeği çıkarılmış ve doğranmış), 240 gr kavun (doğranmış), 120 gr ananas (doğranmış), 90 gr badem (dövülmüş), 120 ml. sekersiz badem sütü, 1 bardak küp buz.

    Bu malzemelerden 3 porsiyon çıkıyor. 1 porsiyonunda: 150 kalori, 6,8 gram yağ, 0.3 gram doymuş yağ, 22 gram karbonhidrat, 41 miligram sodyum, 4 gram lif, 4 gram protein bulunuyor.
     
  6. 13 Kasım 2009
    Konu Sahibi : eylul77
  7. eylul77

    eylul77 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.351
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    108
    Bebek koruyucu...
    Hamileler, bu vitamin ve mineral deposunu tüketirlerse, bebeğin ihtiyacı olan besinleri sağlamış olacaklar: ‘Positively Ageless’ kitabının yazarı, NBC kanalındaki The Biggest Loser programından tanınan Beslenme Uzmanı Cheryl Forberg'e göre, portakal suyunda bulunan folik asit, doğum hatalarını önlerken, erik suyundaki demir ise bebeğe oksijen gitmesini sağlıyor. Sütteki kalsiyum da kemikleri güçlendiriyor.

    Malzemeler:
    3 çorba kaşığı dondurulmuş portakal suyu konsantresi, 240 gram dondurulmuş böğürtlen, 480 gr kivi (soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış), 2 adet kayısı, 120 gr süt tozu, 1 bardak erik suyu (buz kalıbında dondurulmuş).

    3 porsiyon çıkıyor. 1 porsiyonunda: 200 kalori, 0,6 gram yağ, 0 gram doymuş yağ, 45 gram karbonhidrat, 78 miligram sodyum, 6 gram lif, 6 gram protein bulunuyor.
     
  8. 13 Kasım 2009
    Konu Sahibi : eylul77
  9. eylul77

    eylul77 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.351
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    108
    ıştah kesici...
    Karışımda bulunan meyveler bol lif, tofu ise protein içeriyor.’ The Beauty Diet’ kitabının yazarı Doktor Lisa Drayer, lifin fazla kalorili olmadığı halde doyurduğunu ve proteinin çok besleyici olduğunu belirtiyor. Keten tohumu yağındaki omega-3 de çok faydalı. Avanti, omega-3’ün metabolizmayı hızlandırarak yağ yaktığını belirtiyor: "Üstelik göbek kısmındaki yağ hücrelerinin miktarını ve boyutunu da indiriyor."

    Malzemeler:
    240 gr çilek, 240 gr mango (doğranmış), 1 adet misket limonu (soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış), 2 çorba kaşığı keten tohumu yağı, 120 gr tofu, 1,5 bardak küp buz.

    Bu malzemelerden 3 porsiyon çıkıyor. 1 porsiyonda: 165 kalori, 10 gram yağ, 1 gram doymuş yağ, 18 gram karbonhidrat, 6 miligram sodyum, 3 gram lif, 3 gram protein bulunuyor.
     
  10. 13 Kasım 2009
    Konu Sahibi : eylul77
  11. eylul77

    eylul77 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.351
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    108
    Enerji verici...
    Potasyum zengini muz enerji verirken, protein tozu ve fındık ezmesi de bu enerjiyi kat be kat arttırarak gün boyu güç kazandırıyor. Yoğurt ve balda bulunan bir çeşit B vitamini olan pantotenik asit ise besinleri yakıta çevirebiliyor. Demir zengini buğday ruşeymi ve tarçın, kandaki oksijen seviyesini arttırdığından gün ortasında spora gidince bile kendinizi bitkin hissetmiyorsunuz.

    Malzemeler:
    2 adet muz (soyulmuş ve doğranmış), 4 çorba kaşığı çikolatalı protein tozu, 2 çorba kaşığı fındık ezmesi, 2 çorba kaşığı buğday ruşeymi, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çorba kaşığı bal, 175 gram az yağlı yoğurt, 4 çorba kaşığı süt tozu, 2 bardak buz küpü.

    3 porsiyon çıkıyor. 1 porsiyonda: 294 kalori, 7 gram yağ, 2 gram doymuş yağ, 38 gram karbonhidrat, 102 miligram sodyum, 4 gram lif, 25 gram protein.
     
  12. 13 Kasım 2009
    Konu Sahibi : eylul77
  13. eylul77

    eylul77 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.351
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    108
    Enerji verici...
    Potasyum zengini muz enerji verirken, protein tozu ve fındık ezmesi de bu enerjiyi kat be kat arttırarak gün boyu güç kazandırıyor. Yoğurt ve balda bulunan bir çeşit B vitamini olan pantotenik asit ise besinleri yakıta çevirebiliyor. Demir zengini buğday ruşeymi ve tarçın, kandaki oksijen seviyesini arttırdığından gün ortasında spora gidince bile kendinizi bitkin hissetmiyorsunuz.

    Malzemeler:
    2 adet muz (soyulmuş ve doğranmış), 4 çorba kaşığı çikolatalı protein tozu, 2 çorba kaşığı fındık ezmesi, 2 çorba kaşığı buğday ruşeymi, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çorba kaşığı bal, 175 gram az yağlı yoğurt, 4 çorba kaşığı süt tozu, 2 bardak buz küpü.

    3 porsiyon çıkıyor. 1 porsiyonda: 294 kalori, 7 gram yağ, 2 gram doymuş yağ, 38 gram karbonhidrat, 102 miligram sodyum, 4 gram lif, 25 gram protein.
     
  14. 14 Kasım 2009
    Konu Sahibi : eylul77
  15. Hayalimsi_n

    Hayalimsi_n Popüler Üye Üye

    Katılım:
    8 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.274
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    onemli bilgiler paylasim icin tesekkurlerhihoyyyt
     
  16. 15 Kasım 2009
    Konu Sahibi : eylul77
  17. eylul77

    eylul77 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.351
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    108
    ben tesekkur ederım canımopuyorumnanaktan
     
  18. 10 Aralık 2009
    Konu Sahibi : eylul77
  19. cemen

    cemen Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2009
    Mesajlar:
    110
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    güzel paylaşım ancak uzmanlar meyvelerin karıştırılmadan en az 1 saat arayla yenmesini öneriyor