doğal mama tarifleri

Konusu 'Bebeklerimiz için Ek Besin Öneri ve Tarifleriniz' forumundadır ve sule-46 tarafından 17 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    17 Eylül 2008
    Konu Sahibi : sule-46
  1. sule-46

    sule-46 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.403
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar bazılarımız toz kaşık mamalarının kanserojen olduğunu kendimizin hazırlamasının daha iyi olduğunu söylemişler çeşitli başlıklarda.
    Burada denenmiş,sevilmiş muhallebi vs tariflerini birleştirsek.Bazı doktorlar da veriyormuş.Pirinç unu,nişasta ya da irmikli muhallebi,çorba vs tariflerini toplayalım.Sütü sade mi koyuyorsunuz suyla karışık mı?
     
  2. 17 Eylül 2008
    Konu Sahibi : sule-46
  3. zuzu08

    zuzu08 yakışıklı erkegim Üye

    Katılım:
    27 Haziran 2008
    Mesajlar:
    1.197
    Beğenildi:
    138
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    63
    Canim ben şimdiye kadar hiç kullanmadim 7 aylik olduğu halde hatta 1 yaşina kadar vermeyi hiç düşünmüyorum ve senin bebiş daha 5 aylik bence sende verme devam sütünden kullan tahilli vericeğim zaman devsm sütünden 100 cc ve 3 ölçek tahillidan koyuyorum yiyo ve şöylede yapabilirsin devam sütüne patetes ezip verebilirsin canim.
     
  4. 17 Eylül 2008
    Konu Sahibi : sule-46
  5. cenikiz

    cenikiz Yeni Üye Üye

    Katılım:
    14 Şubat 2008
    Mesajlar:
    51
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    benim doktorum bana pastörize sütle muhallebi yapabileceğimi söyledi.ben suyla karıştırıyorum.pirinç unu, az şeker,su+süt karışımı muhallebi yapıyorum.yatmadan 1 saat önce veriyorum. hem tok tutuyor gece uyanmıyor.
     
  6. 17 Eylül 2008
    Konu Sahibi : sule-46
  7. gulce2008

    gulce2008 zeynep Üye

    Katılım:
    15 Haziran 2008
    Mesajlar:
    896
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bende pırınc unu yapıyorum zaman zaman pırınc unu su+sut ve pıstıkten sonrada pekmez katıyorum dr seker kesınlıkle kullanma dedı pekmez onerdı
     
  8. 17 Eylül 2008
    Konu Sahibi : sule-46
  9. sule-46

    sule-46 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.403
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    hımm.pekmez iyi fikirmiş.
    pirinç unu arı mı?
     
  10. 17 Eylül 2008
    Konu Sahibi : sule-46
  11. gulce2008

    gulce2008 zeynep Üye

    Katılım:
    15 Haziran 2008
    Mesajlar:
    896
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    arı mama kullanmıyorum seker ıcerdıgı ıcın pıyalenın normal pırınc ununu aldım yarı sut yarı suyla pısırıyorum sonrada pekmez guzel oluyor.
     
  12. 17 Eylül 2008
    Konu Sahibi : sule-46
  13. ckozkan

    ckozkan Üye Üye

    Katılım:
    5 Ekim 2007
    Mesajlar:
    402
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    pirinç ununu ben şöyle hazırladım pirinci ayıkladım yıkadım kuruduktan sonra rondodan uzun süre geçirdim sonra elekle eledim birde pekmez yerine bende olmadığından şimdilik meyve püresi ilave ediyorum
     
    Son düzenleme: 17 Eylül 2008
  14. 17 Eylül 2008
    Konu Sahibi : sule-46
  15. sule-46

    sule-46 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.403
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    insan hep mama reyonuna bakınca başka şey gelmiyor aklına.piyale mesela.teşekkürler.evde yapmak da mantıklı.
     
  16. 17 Eylül 2008
    Konu Sahibi : sule-46
  17. sule-46

    sule-46 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.403
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    yapay mamalar yerine kendiniz pirinçli irmikli mama yapsanıza. sulandırılmış süt ve pirinci haşlayıp,pişmeye yakın irmikte katarak kolaylıkla yapabilirsiniz.
    mamalar ne kadar en az zararlıda dense sonuçta kimyasalar içeriyor.bebeğinizin midesine boşu boşuna yük.
    --> demiş kronick nickli bir arkadaş bir başlıkta.
    başka biri de aynı tarife tereyağ da katıyormuş,çok güzel oluyormuş.

    nişasta deneyen oldu mu acep?
     
  18. 17 Eylül 2008
    Konu Sahibi : sule-46
  19. FERAYKANAL

    FERAYKANAL Yeni Üye Üye

    Katılım:
    21 Mart 2007
    Mesajlar:
    982
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ben bir kavanoza mısır nişastası pirinç unu buğday nişastası ve irmiği karıştırdım devam mamasıyla yada kendi sütümle yapıyorum muhallebiyi bazen azıcıkta damla sakızı koyuyorum birde hero babynın muzlu pirinç unu var onu katıyorum muhallebiye tat veriyor oğlum çok severek yiyiyor