Doğrama/Gaziantep

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Elif tarafından 19 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    19 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.161
    Ödül Puanları:
    438
    Nohutu geceden ıslatıp haşlayın.



    1 kg parça et
    1,5 kg patlıcan
    1 kg domates
    4 adet yeşil biber
    2 orta boy soğan
    6-7 diş sarmısak
    1 su bardağı nohut( geceden ıslatılacak)
    tuz
    nane
    1 yemek kaşığı domates
    1 yemek kaşığı biber salçası
    limon suyu
    2 yemek kaşığı sadeyağ( tereyağ)

    Akşamdan ıslatılan nohut, parça et ile birlikte pişirilir. Diğer taraftan patlıcanlar kabukları soyulmadan dörde bölünüp, 3-4 cm uzunluğunda doğranır. Bir tencere içerisine domateslerin kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılır. Biberler doğranır. Soğanlar halka halka doğranır, sarmısaklar konur, tuzu atılır ve biraz su ilave si ilepişmeye bırakılır. Patlıcanlar pişmeye yakın limon suyu domates ve biber salçası ilave edilir. 15-20 dakika da ekşili-salçalı suyla kaynatılır. Pişince üzerine ateşte kızdırılmış sadeyağ ve nane gezdirilir
     
  2. 3 Mart 2010
    Konu Sahibi : Elif
  3. smeagol

    smeagol Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.745
    Beğenildi:
    1.455
    Ödül Puanları:
    238
    Bu yemeği değişik patlıcan yemeği tarifleri ararken buldum ve dün akşam yaptım,yedik,çok beğendik..
    Gayet hafif ve lezzetli.Üstelik çok besleyici..ıçinde hem sebze,hem bakliyat hem de et var..
    Ekşi ve acıdan hoşlanıyorsanız mutlaka deneyin..

    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 4 Mart 2010