Dogudan Sir Tarifi

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve nazar1984 tarafından 28 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    28 Eylül 2009
    Konu Sahibi : nazar1984
  1. nazar1984

    nazar1984 cocukda yaparim kariyerde Üye

    Katılım:
    13 Ocak 2009
    Mesajlar:
    47
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    MALZEMELER
    4 su bardağı un
    ½ litre ayran
    1 baş sarımsak
    1.5 çay kaşığı tuz
    yarim paket tereyağı

    Yapilisi:

    un tuz ve su yogrulup kulak memesinden biraz sert bir hamur elde edilir, yuvarlak pide sekli verilir ama ince olmicak... firinda pisirilir 1 saate yakin 175 derecede...
    bir yandanda ayran hazirlanilir ve teryagi eritilir, hamur pisdkden sonra lokma büyüklügünde yuvarlak bir tepsiye ufalanir üzerine ayran dökülür ve süzülür bu asama 2-3 kez tekrarlanir ve en sona sicak tereyagi dökülür... mmmhhh afiyet olsun
     
  2. 28 Eylül 2009
    Konu Sahibi : nazar1984
  3. smeagol

    smeagol Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.745
    Beğenildi:
    1.455
    Ödül Puanları:
    238
    Kayınvalidem çok yapar sir..Ben kömbe denilen kuru halini daha çok severim,sir bana ağır geliyor.Zaten ilk yediğimde çıkarmıştım.:))
    Yöresel değişik bir lezzet,tavsiye ederim..
     
  4. 28 Eylül 2009
    Konu Sahibi : nazar1984
  5. selenimo

    selenimo çok şükürrr. Üye

    Katılım:
    3 Kasım 2008
    Mesajlar:
    11.074
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    196
    bana çok cazip gelmedi, damak zevkime uygun değil.
     
  6. 8 Kasım 2009
    Konu Sahibi : nazar1984
  7. MATMAZEL87

    MATMAZEL87 kızını büyütmekte... Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2009
    Mesajlar:
    2.895
    Beğenildi:
    27
    Ödül Puanları:
    148
    ay resim olsaydı keşkee
     
  8. 26 Ocak 2010
    Konu Sahibi : nazar1984
  9. Missy

    Missy CANIM OĞLUM Pro Üye

    Katılım:
    5 Mart 2008
    Mesajlar:
    2.424
    Beğenildi:
    30
    Ödül Puanları:
    153
    Bu cidden lezzetli oluyor tabi mantı sevenler beğenebilir sanırım damak zevki tabi.
    ben yapınca resimde eklerim. Hamuru kepekli unla yapıyorum şahane oluyor vee hafifa.s
     
  10. 7 Mart 2010
    Konu Sahibi : nazar1984
  11. smeagol

    smeagol Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.745
    Beğenildi:
    1.455
    Ödül Puanları:
    238

    Çok albenisi oln bir görüntüsü yok matmazel.Dediğim gibi ben bunun kömbe denilen kuru hamurunu çayla yemeyi tercih ederim...Bu resmi netten buldum,belki sana bir fikir olur..

    [​IMG]
     
  12. 12 Nisan 2010
    Konu Sahibi : nazar1984
  13. umran80

    umran80 Zayıflamalıyım Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2009
    Mesajlar:
    3.341
    Beğenildi:
    637
    Ödül Puanları:
    188
    bu bizim yemeğimiz favortimdir çok severim misafirliğe gidincede bişey yapma şir yap yeter derim çok çok lezzetlidir lütfen kötülemeyelim:)))
     
  14. 12 Nisan 2010
    Konu Sahibi : nazar1984
  15. royem

    royem kavgamin-cicegi Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2008
    Mesajlar:
    1.713
    Beğenildi:
    1.253
    Ödül Puanları:
    238
    immmmm canim cekti simdi,coktandir yapipta yemedik.bu yemek bizde cok ozeldir,her yapildiginda buyuk bir istahla yenir:)).afyonlu bir arkadasima yapmistim,manti gibi dedi,sadece cok yag kullanildigi icin biraz agir oluyor...valla yapasim geldi yaaaa :)))
     
  16. 13 Nisan 2010
    Konu Sahibi : nazar1984
  17. chloes

    chloes Kafası karışık Üye

    Katılım:
    30 Kasım 2009
    Mesajlar:
    1.207
    Beğenildi:
    67
    Ödül Puanları:
    153
    Biz de bu saç pide şeklinde değil de sacta pişen yufkalardan yapılır. ıncecik yufkalar dürüm şeklinde sarılır, sonra 1-2 cm. aralılıklarla kesilip sarımsaklı ayrana batırılıp tepsiye dizilir. Üstüne tereyağ gezdirilir. ınce yufkayla daha güzel oluyor. Ben zaten pişen yufkayı tek başına da yemeyi seviyorum. Buradaki görüntü de güzel gözükmüyor ve fazla yağlı duruyor.

    Ben daha çok sacta pişen peynir ve soğanla pide veye gözleme şeklinde pişip kare şeklinde kesilip tepsiye dizilen ve üstüne tereyağ gezdirileni seviyorum.

    Bir de içli köfte gibi birşey var. Suda kaynatılıyor ve üstüne yağ gezdiriliyor. Benim favorim o.
     
    Son düzenleme: 13 Nisan 2010
  18. 13 Nisan 2010
    Konu Sahibi : nazar1984
  19. royem

    royem kavgamin-cicegi Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2008
    Mesajlar:
    1.713
    Beğenildi:
    1.253
    Ödül Puanları:
    238
    evet oyle de yapiyor, yufkalisida hakikaten cok lezzetli oluyor....