Doğum günü menüsü....

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve Masal the end tarafından 17 Nisan 2010 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    17 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Masal the end
  1. Masal the end

    Masal the end hem kırıcı hem kırılgan Üye

    Katılım:
    31 Ocak 2008
    Mesajlar:
    616
    Beğenildi:
    58
    Ödül Puanları:
    113
    . oğlumun dogum gününe az bır zaman kaldı. biz bıraz kalabalık olduğumuz ve evımın küçük olması nedenıyle 2 gun yapmayı düşünüyorum. akşam arkadaşlrımız ve çocuklarıyla ertesı gun gunduzde akrabalarımız ve yegenlerımızle yapmak istıyorum.böylece herkes rahat etmiş olur diye düşünüyorum. akşam için hafıf içkiler eşliğinde mezeler hazırlmayı düşünüyorum.(ewimiz küçük ama çok büyük bir terasımız var oraya hazırlamayı düşünüyorum)gündüz içinde pasta börek türü şeyler...ama çalıştığım için ve 2 gun üst üste misafırler ağırlayacagım için birgun öncedende hazırlanabılecek tarifler arıyorum. fikirlerınızı beklıyorum..... :enbuyukkk::enbuyukkk::enbuyukkk:
     
  2. 18 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Masal the end
  3. Masal the end

    Masal the end hem kırıcı hem kırılgan Üye

    Katılım:
    31 Ocak 2008
    Mesajlar:
    616
    Beğenildi:
    58
    Ödül Puanları:
    113
    kimsenın bir fikri yok mu:KK43:((
     
  4. 21 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Masal the end
  5. blueangel1771

    blueangel1771 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Ekim 2008
    Mesajlar:
    883
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bir gün önceden yapabilceğin aklıma gelen şimdilik ağlayan pasta var.bu tarifim pastaalr bölümünde yazılı oradan bakablrsin.süpr bir tarif.akşamdan yalancı su böreği yapabilrsin.havuç topları veya kar topu da yapabilirsin.sonra rus salatası,patates salata,kırmızı lahana (meze),kısır olur çok basit eve gelr gelmez yapar koyarsın hemencik.un kurabiyesi yapabilrsin.aklıma gelenler bunlar şimdilik
     
  6. 21 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Masal the end
  7. blueangel1771

    blueangel1771 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Ekim 2008
    Mesajlar:
    883
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    patates salata derken yani haşlar koyarsın akşamdan ertesi günüde salata haline getirirsin.
     
  8. 21 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Masal the end
  9. yercekimlikaranfil

    yercekimlikaranfil Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2008
    Mesajlar:
    4.449
    Beğenildi:
    35
    Ödül Puanları:
    108
    Meze olarak barbunya, peynirli biber dolması, sarma birgün önceden yapabileceğin şeyler. Yoğurtlu mezeleri aynı gün yaparsın ki zaten onlar zaman almıyor, beş dakika. Patlıcan salatasının patlıcanlarını önceden közleyip son anda yoğurtlayabilir ya da soğanlayabilirsin. Humus birgün önce yapılabilir. Tereyağını son anda dökersin tazecik olur.

    Ertesi gün ikramların için de bir gün hatta birkaç gün önceden börek sarıp buzluğa atabilirsin. Sigara böreği gibi kuru ama biraz daha büyük olarak sararsın, yeneceği gün tepsiye sıkı sıkı dizip fırına vermeden önce üzerine normalden daha fazla yağ, yoğurt, yumurta karışımı dökersin. Taptaze sıcacık börek olur. Kurabiyelerin her türü bir yada iki gün öce yapılabilir. Mercimekli köfte yapabilirsin birgün önceden bulgurunu mercimeğini şişirirsin, saçlasıyla yorğurursun. ıkram etmeden hemen önce de soğanını yeşilliğini karıştırırsın. Islak kek birgün önce yapılabilir. Sütlü tatlılar ağzını çok sıkı kapatmak ve dolap kokusu aldırmamak kaydıyla birgün önce yapılabilir.
    Daha da aklıma gelirse eklerim.
     
    Son düzenleme: 21 Nisan 2010
  10. 21 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Masal the end
  11. Masal the end

    Masal the end hem kırıcı hem kırılgan Üye

    Katılım:
    31 Ocak 2008
    Mesajlar:
    616
    Beğenildi:
    58
    Ödül Puanları:
    113
    çok tşk.a.s. güzel fikirler var akşam için meze ve börek türü bir iki çeşit olabılır tab karar verebilirsem:) havuç topları ve kartopunun tarifini yazabilirmisin?
     
  12. 21 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Masal the end
  13. Masal the end

    Masal the end hem kırıcı hem kırılgan Üye

    Katılım:
    31 Ocak 2008
    Mesajlar:
    616
    Beğenildi:
    58
    Ödül Puanları:
    113
    sanada çook teşk.ederim artık herhalde kımse konuma cevap yazmayacak diye düşünmeye başlamıştım.humusun tarifini alabilirmıyım?
     
  14. 22 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Masal the end
  15. yercekimlikaranfil

    yercekimlikaranfil Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2008
    Mesajlar:
    4.449
    Beğenildi:
    35
    Ödül Puanları:
    108
    Ben hiç yapmadım. Nohutu haşlıyorsun bol sarımsak, tahin ve sanırım az limonla karıştırıyorsun. ınternette vardır tarifi. Zor değil sadece nohutu haşlama kısmı biraz oyalıyor.
     
  16. 22 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Masal the end
  17. blueangel1771

    blueangel1771 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Ekim 2008
    Mesajlar:
    883
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ayy yanlış söledim bn ya canım o elma topuydu :)) elmaları rendeliosun.yada robottonda geçirebilirsin.sonra petibör bisküviyi de un ufak yapıosun.biraz dövülmüş cevzde koyabilrsn.sana kalmş bn koymuorum.bir tatlı kaşığı kdr tarçın ve bir yemek kaşığı kdrda kakao katıosun bu malzemeleri artırabilrsnde nekdr elma ve bisküvi yapçağına bağlı.hepsini bir güzl yoğur.sonra ufak ufak toplar yap hindistan cevizine batır ve servis tabağına al .bukdr.

    kar topu içinde ;
    KAR TOPLARI

    1. 125 gr margarin
    2. 1 kg süt
    3. 2 su bardağı şeker
    4. 2 su bardağı un
    5. 1 vanilya
    6. 3 adet muz
    7. hindistan cevizi(bolca)
    8. istege bağlı çikolata sosu

    1. 125 gr margarin ve 2 bardak un tencerede kavrulur..
    2. 1 kg sütün hepsi yavaş yavaş karışıma eklenir.(merak etmeyin topaklanacaktır..blendırlarken geçecek).
    3. Hemen arkasından şeker ve vanilya ilave edilir..
    4. Katılaşınca ocaktan indirilir ve blendır veya mikserle iyice çırpılır.
    5. Soğuyunca buzdolabına konur ve 7-8 saat bekletilir..
    6. hamur 7-8 saat bekledikten sonra 3 adet muzu çok kalın olmayacak şekilde kesin..ve katılaşan hamuru avuc içlerinizi ıslatarak ceviz büyüklüğünde alıp avucunuzda açın içine muz koyup kapayın..
    7. en son yuvarladıgınız topları hindistan cevizine bulayın..
    8. Üzerine çikolata sos ile servis edebilirsiniz..
     
  18. 22 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Masal the end
  19. Masal the end

    Masal the end hem kırıcı hem kırılgan Üye

    Katılım:
    31 Ocak 2008
    Mesajlar:
    616
    Beğenildi:
    58
    Ödül Puanları:
    113
    ben tarçın ve elma hiç sevmem amakartopu çok güzel bir tarife benzior zhmetli olmasına agmen deneyecem:)
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.