Dolaptaki salçanın kokusu..

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve kartanesi_82 tarafından 21 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

    21 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : kartanesi_82
  1. kartanesi_82

    kartanesi_82 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    25 Mart 2010
    Mesajlar:
    133
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    buzdolabında muhafaza ediyorum, üzerine yağ gezdiriyorum. salça küflenmiyor kötü olmuyor ama ekşimsi ve keskin bir kokusu ve tadı oluyor. bu yemeklerimede geçiyor. anlamıyorum neden ya. kullandığım marka kalitesiz bir üründe değil. sorun dolapta desem diğer ürünlerde birşey olmuyor. yoğurt bile bozulmuyor ekşimiyor.fisfisfis
     
  2. 21 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : kartanesi_82
  3. kirazsapi

    kirazsapi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Haziran 2010
    Mesajlar:
    181
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    41
    valla ben bir neden bulamadım belki buz dolabınızın derecesi mi düşük acaba diğer meyve sebzelerde erken bozulma falan oluyor mu:S
     
  4. 21 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : kartanesi_82
  5. kartanesi_82

    kartanesi_82 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    25 Mart 2010
    Mesajlar:
    133
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    diğer ürünlerde hiç bişey olmuyor. hatta, annem büyük salça almıştı kavanozlara bölünce banada ondan vermişti gittim ondakileri kokladım :KK70:
     
  6. 21 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : kartanesi_82
  7. backwood

    backwood Sakin ol şampiyon!!! Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    5.169
    Beğenildi:
    31
    Ödül Puanları:
    153
    anneminde salçası bozuluyo devamlı küfleniyo 5 kg salçanın 2kgsunu anca yemişizdir bi de rengide yok tadında bozukluk yok ama devamlı küfleniyor havalardan heralde ya da tuzu mu az acabakafamçokkarıştı
     
  8. 21 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : kartanesi_82
  9. kartanesi_82

    kartanesi_82 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    25 Mart 2010
    Mesajlar:
    133
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    üzerine yağ döktünüzmü elfcn
     
  10. 21 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : kartanesi_82
  11. kirazsapi

    kirazsapi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Haziran 2010
    Mesajlar:
    181
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    41
    valla anlamadım bende bir kaba koyup üzerinde yağ gezdiriyorum bir şey olmuyor...ne kadar zamanda bozuluyor onu takip edin. ona göre daha az az saklayın tüketin diğerlerini konserve olarak saklayın açmayın bittikçe ekleyin...ben bir neden bulamadım:KK1:
     
  12. 21 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : kartanesi_82
  13. backwood

    backwood Sakin ol şampiyon!!! Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    5.169
    Beğenildi:
    31
    Ödül Puanları:
    153
    hayır dökmek mi lazımbilmiyorumkismile
     
  14. 21 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : kartanesi_82
  15. kirazsapi

    kirazsapi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Haziran 2010
    Mesajlar:
    181
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    41
    evet..küflenmesini önlüyor canım...
     
  16. 21 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : kartanesi_82
  17. tatil79

    tatil79 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    29 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    60
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    merhaba salcanı tuzla iyice karıştır tadı tuzlu olacak ve tepsiye koyup güneşe koy suyunu cektir 5 yılda aradan gecse birşey olmaz
     
  18. 22 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : kartanesi_82
  19. kartanesi_82

    kartanesi_82 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    25 Mart 2010
    Mesajlar:
    133
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    birde o şekilde deneyim bakalım. umarım işe yarar.