Dolgu Kek

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve you_know tarafından 2 Nisan 2010 başlatılmıştır.

    2 Nisan 2010
    Konu Sahibi : you_know
  1. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    Kümbet pasta da denilen bu tarifi hazırlamak çok kolay ve güzel…İkram ettiğim kişilerin “bu krema kekin içine nasıl girdi” sorusunu duymak ise daha güzel…

    alıntıdır..

    4 yumurta

    1 su bardağı un

    1 su bardağından bir parmak eksik şeker

    Yarım paket kabartma tozu

    1 yemek kaşığı kakao

    1 paket vanilya
    KREMASI İÇİN:

    1 litre süt

    5 yemek kaşığı şeker

    5 yemek kaşığı mısır nişastası

    5 yemek kaşığı hindistancevizi

    Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çok iyi çırpıyoruz.

    Kuru malzemeleri elekten geçirerek ilave ediyoruz.

    Tahta kaşık kulllanarak hafiften malzemeler özleşene kadar karıştırıyoruz.

    26 cm lik yağlanmış kelepçeli kalıba hamuru boşaltıp 150 dereceli fırında pişiriyoruz.

    Bu arada süt, nişasta ve şekeri sürekli karıştırarak bir-iki taşım kaynayana kadar pişiriyoruz. Ilıyınca içine hindistancevizini katıyoruz.

    Pişen keki ortadan ikiye kesiyoruz. Kalıpla aynı çapa sahip çukur bir kaseye kestiğimiz üst katı oturtuyoruz, elimizle yerleşmesini sağlıyoruz.

    Ortaya kremayı doldurup ikinca kat kekide üzerine oturtuyoruz. Varsa kalan fazlalıkları bıçakla kesip çıkartıyoruz.

    Üzerini streç filmle örtüp muhakkak bir gece buzdolabında bekletiyoruz.

    Servis edeceğimiz zaman ters çevirip dilimliyoruz.
     
    Son düzenleme: 5 Nisan 2010
  2. 2 Nisan 2010
    Konu Sahibi : you_know
  3. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    [​IMG]
     
  4. 2 Nisan 2010
    Konu Sahibi : you_know
  5. olgu35

    olgu35 ölümden başkası yalan Pro Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    3.424
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    148
    muhteşem görünüyor, enfes bir tat. teşekkürler a.s.
     
  6. 2 Nisan 2010
    Konu Sahibi : you_know
  7. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    opuyorumnanaktan
     
  8. 2 Nisan 2010
    Konu Sahibi : you_know
  9. dilekk_

    dilekk_ Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Nisan 2008
    Mesajlar:
    26
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    bayıldım:)
     
  10. 2 Nisan 2010
    Konu Sahibi : you_know
  11. jean

    jean xoxo Üye

    Katılım:
    21 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.109
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    bende bu tarifi yapmıştım lisedeyken sınıftakiler buna Saddam'ın Topu diye isim takmışlardı :KK46:
     
  12. 2 Nisan 2010
    Konu Sahibi : you_know
  13. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    ay jean alemsin
     
  14. 2 Nisan 2010
    Konu Sahibi : you_know
  15. Setrinisa

    Setrinisa Dert etme, dua et... Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.730
    Beğenildi:
    90
    Ödül Puanları:
    153
    çok güzel bir tarif denicem
    teşekkürler:)
     
  16. 3 Nisan 2010
    Konu Sahibi : you_know
  17. Akitra

    Akitra kelebekk εїз Pro Üye

    Katılım:
    13 Eylül 2009
    Mesajlar:
    5.790
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    ayyy cok güzel bak bu boshayallersmile
     
  18. 3 Nisan 2010
    Konu Sahibi : you_know
  19. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    afiyet olsnnn