dolma biber turşusu

Konusu 'Turşular' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.620
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    * Dolmalık biberlerin tohumlarını ayıklayın.
    * Tohumların yapışık olduğu yumuşak, beyaz kısımları kesip atın.
    * Uzunlamasına dörde bölün.
    * Tencereye zeytinyağını ve sirkeyi karıştırarak koyun ve kaynamaya bırakın.
    * Kaynamaya başlayınca tuzu, şekeri ve tane karabiberleri atıp karıştırın.
    * İyice kanayınca ayıkladığınız dolmalık biberleri azar azar içine atıp 3 dakika haşlayın.
    * Haşlanan biberleri delikli kepçe ile süzerek tencereden çıkartıp kağıt havlu üzerinde bekletin.
    * Bütün biberler haşlanıncaya kadar bu işleme devam edin.
    * Suyu süzülen biberleri bir kavanoza yerleştirin.
    * Aralarına iyice yıkanmış dereotunu koyun.
    * Üzerine soğuduktan sonra haşlama suyunu dökün.
    * Buzdolabında mahafaza edin, meze olarak, kızartma, et ve balıkların yanında ikram edebilirsiniz.