Dolmalarin dibine tutmamasi icin ne yapiyorsunuz?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve _chocolate_ tarafından 26 Ocak 2010 başlatılmıştır.

    26 Ocak 2010
    Konu Sahibi : _chocolate_
  1. _chocolate_

    _chocolate_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Aralık 2009
    Mesajlar:
    1.324
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Evet arkadaslar ben aslinda cok güzel dolma yaparim ama dolmalarin dibine tutmasi ile ilgili bir problemim var. ne yapsam dibine tutuyor neden böyle oluyor anlamiyorum. Altina iki tane capraz cattal koydum olmadi, yaprak dizdim olmadi. Sizler neler yapiyorsunuz dibine tutmamasi icin?
     
  2. 27 Ocak 2010
    Konu Sahibi : _chocolate_
  3. oykumruyam

    oykumruyam Öyküm abla olduuu:) Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.024
    Beğenildi:
    17
    Ödül Puanları:
    148
    altına yaprak seriyorum ve su kaynadıktan sonra ocağı çok kısıyorum
    nerdeyse kapatır gibi
    ağır ağır pişiyor
     
  4. 27 Ocak 2010
    Konu Sahibi : _chocolate_
  5. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    Bende yaprak sererim tabanına,çok kısık ateşte pişiririm hiçbişeycik olmaz
     
  6. 27 Ocak 2010
    Konu Sahibi : _chocolate_
  7. ay_82

    ay_82 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2009
    Mesajlar:
    3.801
    Beğenildi:
    23
    Ödül Puanları:
    148
    evet bende aynen yaprak sererim dibe...sonrada çok kısık ateşte yavaş yavaş pişiririm dibide tutmuyo ...
     
  8. 27 Ocak 2010
    Konu Sahibi : _chocolate_
  9. Deryacik

    Deryacik ...KUAFÖR OLDUM BEN... Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    7.811
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    kısık ateşte pişir canım altına yaprak
    kaburga kemikleri etli yapıldıysa eğer
    havuç
    çeşitli şeyler koyarak farklı lezzeteler yapabilirsin ama önemli olan kısık ateş
     
  10. 27 Ocak 2010
    Konu Sahibi : _chocolate_
  11. cimcime eses

    cimcime eses Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Haziran 2008
    Mesajlar:
    12.675
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    196
    bizde saplarını koyuyoruz dibine hem limonlu gibi oluyor hemde yanmıyor dene derim...
     
  12. 27 Ocak 2010
    Konu Sahibi : _chocolate_
  13. Amonra

    Amonra Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    11 Şubat 2008
    Mesajlar:
    13.461
    Beğenildi:
    266
    Ödül Puanları:
    213
    Ben de yaprak ve saplarını serıyorum ve kısık ateŞte hıÇ yanmıyo yapıŞmıyo bÖylece
     
  14. 27 Ocak 2010
    Konu Sahibi : _chocolate_
  15. seminya

    seminya Aktif Üye Üye

    Katılım:
    31 Aralık 2008
    Mesajlar:
    121
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    vallahi bende düdüklüde pişiriyorum hem çok lezzetli oluyor tabi bende kısık ateşte pişiriyorum hemde çok çabuk pişiyor.
     
  16. 28 Ocak 2010
    Konu Sahibi : _chocolate_
  17. _chocolate_

    _chocolate_ Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Aralık 2009
    Mesajlar:
    1.324
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Hmm ben cok aceleci davranip altini cok aciyorum galiba... Altini kisiyorum ama fazla degil yinede sapur supur kaynayacak sekilde. sagolun kizlar
     
  18. 1 Şubat 2010
    Konu Sahibi : _chocolate_
  19. MutlulukRecetem

    MutlulukRecetem EvlendmEkonomiyeCanVerdim Pro Üye

    Katılım:
    25 Haziran 2008
    Mesajlar:
    4.447
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    bazen yaprak seriyorum bazen de agac sis ..