Dolmalarının üzerine domates kapatmak

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve AskKirintisi tarafından 21 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    21 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  1. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Dolmaların üzerine domates kapattığımız zaman içi pişmiyor ve kuru kalıyor, bunu önlemenin yolu nedir?
    Çok seviyorum aslında görüntüsünü ama malesef kuru oluyor.
     
  2. 21 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  3. mavi_ay

    mavi_ay Aktif Üye Üye

    Katılım:
    10 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    774
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    canım ben dolmalarımın üzerine sürekli domates koyarım ve hiç çiğ kalmaz

    sana tavsiyem içlerini doldurmadan önce bıçak yardımıyla alt kısımlarına bir kaç yere delik aç küçük kesikler aç ki içleri daha iyi pişsin ben hep böyle yaparım canımm
     
  4. 21 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  5. ozlemoztepe

    ozlemoztepe Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    149
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    walla şeker benimki çok guzel pişiyor acaba sen dolmalı kiçimi fazla koyuyorsun veya domatesimi çok büyük koyuyorsun pişme payı yani pirinçlere kabarma payı vermen lazım yoksa taş gibi olur dolman
     
  6. 21 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  7. kurmis

    kurmis Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2008
    Mesajlar:
    8.180
    Beğenildi:
    25
    Ödül Puanları:
    148
    üstten azıcık boş bırakırsan ve pişmesi için susyunu eklerken dolmaların içine de kaynar sudan ilave edersen müthiş pişiyor...
     
  8. 21 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  9. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Dolmanın üzerinde domates varken mi sıcak suyu gezdiriyoruz?

    Dolmalarda boşluk payı bırakıyorum ama domatesi etli ve büyük kesiyorum herhalde ondan hava almıyor ve pişmiyor.
     
  10. 21 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  11. PurpleRain

    PurpleRain what if i'm the bad guy? Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2008
    Mesajlar:
    8.294
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    biraz su koy dolmaların da içine...
     
  12. 21 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  13. Saruboceq

    Saruboceq İki Kız Annesi :) Pro Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    12.405
    Beğenildi:
    102
    Ödül Puanları:
    198
    domatesi kalın kesmenden kaynaklanıyordur pişmemesi bencede..
    benimkiler gayet de güzel pişiyor..hemde domates kokusu misler gibi üzerine siniyor dolmanın..cokacimcoook
     
  14. 21 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  15. antrenxoxr

    antrenxoxr Profesyonel Sporcu Üye

    Katılım:
    7 Aralık 2006
    Mesajlar:
    1.343
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    canım çekti:çok üzgünüm:
     
  16. 21 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  17. XIXC/@/

    XIXC/@/ Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2008
    Mesajlar:
    357
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    ben içinin harcını çiğden koymuyorum biraz kavuruyorum daha sonra dolduruyorum dolmaları domateslede kapatıyorum hiç pişmeme sorunu yaşamadım gayet lezzetli oluyor sositososito
     
  18. 21 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : AskKirintisi
  19. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Ah canım benim ya kıyamam sana :teselli: