Domates kabuklarını değerlendirelim.

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve nutez tarafından 16 Mart 2009 başlatılmıştır.

    16 Mart 2009
    Konu Sahibi : nutez
  1. nutez

    nutez Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    10 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.139
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    148
    soyduğum domatasların kabuklarını atmıyorum kestikçe bir kavanoza koyup buzlukta biriktiriyorum istediğim çokluğa geldiği zaman buzluktan alıp çözdürüyorum tencerede kaynatıp erittikten sonra blendıran geçirip salça haline getiriyorum.ayrıca bayat ekmekleride rondodan geçirip kavanozda buzlukta saklıyorum.cokacimcoook
     
  2. 16 Mart 2009
    Konu Sahibi : nutez
  3. EKXIXNOKS

    EKXIXNOKS »-(¯`v´¯)-»»-(¯`v´¯)-» Üye

    Katılım:
    14 Eylül 2007
    Mesajlar:
    586
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    canım güzel fikir sağol peki bildiğimiz salça gibimi görünümü,tadı aynımı
     
  4. 16 Mart 2009
    Konu Sahibi : nutez
  5. nutez

    nutez Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    10 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.139
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    148
    evet canım.ben bütün yaz biriktirip kış için yapıyorum uzun süre idare ediyor beni.:CüvCüv:
     
  6. 16 Mart 2009
    Konu Sahibi : nutez
  7. hxuxzxuxn_yxixlxix

    hxuxzxuxn_yxixlxix Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.682
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    146
    cok ılgınç gercekten ama bosuna kabuk yemek bıraz tuhaf degılmı ne gıbı bır faydası var?
     
  8. 16 Mart 2009
    Konu Sahibi : nutez
  9. nutez

    nutez Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    10 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.139
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    148
    BıLıYORSUNKı SALÇADA DOMATESıN KABUĞUDA OLUR.KABUK YEMıYORSUN ONLARI PıŞıRıP RONDO YAPIYORSUN.BıR DOATESıN KABUĞU ıLE PORTAKAL KABUĞU ARASINDAKı FARK DOMATESıN KABUĞNUNDA YENıLEBıLıR OLMASI DıMı AMA.:roflol:
     
  10. 16 Mart 2009
    Konu Sahibi : nutez
  11. EsmerYarim

    EsmerYarim Yeni Üye Üye

    Katılım:
    18 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.183
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    domates kabuklarını yemeğin yanında tabak süslemede çiçek yaparak değerlendiriyorum yemiyoruz ama :) görüntü olsun diye sadece
    ilk kez duydum kabuğundan salça yapımı .bu kabuktan salça tadı gelirmi ki CADIARZU ilginç
    yinede paylaşımın için saol